Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Wortelen eten maakt je mooier!

Bram
3 min read

De meeste mensen kennen wel het verband dat kan worden gelegd tussen het eten van wortelen en het hebben van goede ogen. Vaak wordt daarbij de flauwe grap gemaakt dat konijntjes nooit met een bril op hun neusje gespot zijn. Van wortelen is echter bekend dat zij grote concentraties van de stoffen caroteen en luteïne bevatten. Deze stoffen hebben een positieve uitwerking op de werking van je ogen. Hopelijk zorgen dergelijke positieve effecten ervoor dat je niet langer hoeft te turen, met alle ontsierende gevolgen voor je gezicht. Bovendien zullen goede ogen ervoor zorgen dat je direct kunt zien met wie je op afstand staat te flirten. Wel zo handig als je niet zit te wachten op een avondje in gezelschap van één of andere griezel.

Bruin zonder zon

Ons land staat niet bekend vanwege de vele zonuren en het schitterende weer. Dit wil echter niet zeggen dat je niet met een leuk kleurtje rond kunt lopen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om regelmatig onder een zonnebank te gaan liggen en dan de bijkomende gezondheidsrisico’s voor lief nemen. Maar ook zonder van tijd tot tijd onder een zonnebank door te brengen kan je huid er zomers uitzien. Je hoeft hiervoor alleen maar regelmatig wortelen op het menu te zetten. Wortelen bevatten immers een heleboel bètacaroteen: een stof die je huid er echt bruiner uit kan laten zien. Om echt effect te kunnen zien is het echter wel noodzakelijk om elke dag meerdere glazen wortelsap te drinken en een aantal wortelen te eten. Voor een echte wortelliefhebber hoeft dit dan ook geen enkel probleem te zijn.

Versterking van je huid

Wortelen bevatten, dankzij het stofje bètacaroteen oftewel vitamine A, een heleboel anti-oxidanten. Deze anti-oxidanten zorgen ervoor dat je huid sterker wordt en sneller zal herstellen. Verder zal het mineraal silicium dat ook in wortelen zit het verouderingsproces van je huid af weten te remmen. Ook zorgt silicium voor de productie van collageen waardoor rimpeling van je huid tegen wordt gegaan.

Wittere tanden en kiezen

Hoewel je het in eerste instantie misschien niet zou verwachten, krijg je door het eten van wortelen een stralend wit gebit. Verder zal het bètacaroteen in de wortelen een belangrijke bijdrage leveren aan de in stand houding van een gezond tandglazuur. Dit betekent dat, wanneer je frequent wortelen op je menu hebt staan, je met een brede glimlach door het leven kunt gaan. Je tanden en kiezen zullen er immers altijd op en top uit blijven zien.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…