Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: zoveel kilometer moet je wekelijks lopen om af te vallen

Anja
2 min read

Wil je graag afvallen door hard te lopen, maar ben je bang dat je veel te veel kilometers moet afleggen om daadwerkelijk resultaat te zien? Het aantal kilometers dat je wekelijks moet lopen om wat gewicht te verliezen valt reuze mee.

5 kilometer per week

Belgische onderzoekers kwamen er namelijk achter dat je al afvalt als je per week zo’n 5 kilometer hardloopt. Valt mee toch? Ze onderzochten 538 beginnende hardlopers. Zij moesten een vragenlijst invullen over hun eetpatroon en met de reden waarom zij hardlopen.

Geen trainingsschema

Daarna werd het BMI van de proefpersonen gemeten en ze kregen bovendien een GPS-device om de afstand bij te houden die ze gelopen hebben. Verder werden er geen aanwijzingen gegeven. Zo kregen ze bijvoorbeeld geen specifiek trainingsschema opgelegd. Ze mochten het allemaal zelf bepalen. Een jaar later werd hun BMI opnieuw opgemeten en moesten ze een nieuwe vragenlijst invullen.

Lichaamsvet kwijtraken

Het resultaat: de deelnemers die elke week rond de 5 kilometer liepen en daarbij gezond aten, waren het meeste lichaamsvet kwijt. Ze dronken water en aten voornamelijk rauwkost en salades in plaats van brood, snoep en frisdrank.


Wil jij ook graag een paar kilo afvallen? Dan weet je wat je te doen staat. Elke doordeweekse dag een ommetje van een kilometer is genoeg!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…