Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het chocolade dieet, werkt het?

Bram
3 min read

Ben jij verslaafd aan chocolade? Wat dacht je van het chocolade dieet? Het klinkt te mooi om waar te zijn, naar hartenlust chocolade eten én vermageren. Wij zochten uit of het chocolade dieet echt werkt.

Chocolade eten om te vermageren?

Tijdens het chocolade dieet volg je een streng caloriearm dieet en sport je elke dag, tot zover niets nieuws dus. Elke ochtend en elke avond mag je jezelf te goed toen aan een grote reep pure chocolade. Omdat je jezelf elke dag kan belonen met iets lekkers zal je je dieet langer volhouden.

De voordelen van chocolade

Pure chocolade is erg goed voor je gezondheid. Het zit boordevol antioxidanten en het beschermt je tegen hart- en vaatziekten. In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Je kiest daarom beter voor een chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Probeer daarom geleidelijk over te schakelen naar pure chocolade. Begin met de halfvolle variant en schakel over naar 50% chocolade. Als je de smaak gewoon bent kan je chocolade met 60% cacao uitproberen. Na een tijdje zal de pure chocolade met 75% even lekker zijn als de gewone melkchocolade!

Het chocolade dieet, te mooi om waar te zijn?

Eigenlijk vermager je niet van chocolade, dat is natuurlijk geen verrassing. Chocolade zorgt er hoogstens voor dat je je dieet langer volhoudt. Het is belangrijk om chocolade te combineren met gezonde voeding en veel beweging. Is het chocolade dieet dan te mooi om waar te zijn? Misschien, maar het toont ons wel hoe we een dieet makkelijker kunnen volhouden. Wees niet te streng voor jezelf en gun jezelf af en toe een extraatje!

En gezonde levensstijl met pure chocolade

Om gewicht te verliezen hoef je je niet te houden aan het strenge chocolade dieet. Het volstaat om gezond en gevarieerd te eten. Af en toe een stukje pure chocolade past perfect in een gezonde levensstijl. Als je elke dag gezond eet, voldoende beweegt en een klein stukje pure chocolade eet zullen de kilo’s snel verdwijnen. Een dieet is maar tijdelijk, je gewicht zal er na je dieet snel weer bijkomen. Een gezonde levensstijl is voor het leven. Een slanke lijn voor altijd, dat is goud waard!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…