Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Citytrip naar het Romantische Parijs

Camille
3 min read

Parijs is misschien wel de populairste bestemming voor een stedentrip. En dat is helemaal niet vreemd gezien de magie van deze stad. Parijs staat niet voor niets bekend als de stad van liefde. De stad alleen al is het waard om verliefd op te worden. Nergens vindt je zoveel mooie oude gebouwen met zoveel prachtige historie. Liefhebbers van kunst raken niet uitgekeken in de vele monumentale musea.

Maar Parijs is ook om praktische redenen een handige bestemming. Zowel per trein, auto, bus als vliegtuig is de stad uitstekend bereikbaar. Het openbaar vervoer is prima geregeld en alles is ingesteld om het jou als toerist gemakkelijk te maken. Een stedentrip naar Parijs betekent dus vooral dat je zorgeloos kunt genieten. Behalve de meest voor de hand liggende trekpleisters zoals de Eiffeltoren en het Louvre zijn er nog meer redenen om Parijs te bezoeken. Wij zetten ze voor je op een rijtje

  • Parijs is het modemekka.
  • Muziek en theater.
  • Heerlijk eten en drinken.
  • Begraafplaats Père Lachaise.

Parijs is het modemekka

Van oudsher is Parijs één van de belangrijkste modecentra ter wereld. Legendarische ontwerpers zoals Coco Chanel showden hier destijds al hun collecties. En nog steeds zijn er veel ontwerpers die opereren vanuit Parijs. Alle bekende modehuizen hebben hier grote winkels, dus als je wilt shoppen is er geen betere plek om dat te doen. Heb je wat minder te besteden? Dan kun je ook terecht in tal van bijzondere boetieks waar je altijd wel iets unieks zult vinden.

Muziek en theater

Als je houdt van kunst en cultuur is Parijs een droombestemming. Voor cabaret kun je terecht in Montmartre en ook de liefhebbers van Opera komen ruim aan hun trekken. De beroemde operagebouwen Opera Garnier en Opera Bastille staan namelijk garant voor het beste op het gebied van opera. Ook Jazz is een belangrijke muziekstroming in deze stad. Er zijn vele clubs waar je kunt genieten van topmuzikanten.

Heerlijk eten en drinken

De Franse keuken is ongeëvenaard. En dat kun je goed merken in Parijs, want je kunt hier heerlijk eten. Vele nationale en internationale topkoks hebben hier hun restaurant en nergens ter wereld vindt je zoveel restaurants met Michelin-sterren. Parijs is dus ideaal voor een stedentrip met een culinair thema. Als je wilt eten in één van de beroemde restaurants is het echter wel aan te raden om ver van tevoren te reserveren.

Kom tot rust in de mooie parken

Parijs is een metropool, maar dat betekent niet dat je nergens tot rust kunt komen. Parijs heeft namelijk verschillende prachtige parken waar je kunt genieten van veel groen, frisse lucht en het gefluit van de vogels. Een groot contrast met de drukte van het verkeer in de rest van de stad. Het beroemdste park is ongetwijfeld de Jardin du Luxembourg. Dit park is 25 hectare groot en zeer populair bij toeristen maar ook de Parijzenaren zelf. In het park kun je behalve relaxen ook genieten van livemuziek, theater of een balletje slaan op de tennisbaan.

Begraafplaats Père Lachaise

Een begraafplaats klinkt in eerste instantie misschien niet erg aantrekkelijk, maar toch is dit echt de moeite waard. Niet alleen is de begraafplaats erg mooi, er liggen ook heel wat beroemde personen begraven. We noemen er een paar: Oscar Wilde, Frederic Chopin, Edith Piaf, Jim Morrisson en nog veel meer. Het handigste is om een plattegrondje mee te nemen, de begraafplaats is met 46 hectare immers erg groot.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…