Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Crisis zorgt ervoor dat jonge mensen minder en anders gaan daten

Florian Callens
2 min read

De gestegen prijzen van voedsel, gas, elektriciteit, huur en heel wat andere zaken heeft de manier waarop er gedatet wordt grondig gewijzigd. Vooral jonge mensen tussen 18 en 34 jaar daten door de crisis minder of op een andere, goedkopere manier. Dat blijkt uit onderzoek van verschillende datingapplicaties.

De inflatie in België zit op een recordhoogte. Ook andere landen zien enorm hoge inflaties die het levensonderhoud van veel mensen fors duurder hebben gemaakt. Die gestegen kosten van allerhande zaken heeft op heel wat vlakken een invloed. Zo ook op daten, blijkt uit onderzoek.

Goedkope dates

Vooral jongeren zouden bewuster zijn beginnen daten sinds de crisis. Dat blijkt uit onderzoek van de datingapp Bumble bij 2.187 volwassenen, schrijft de website Mashable. Bijna één derde van de 18 tot 34-jarigen houdt bij het afspreken om iets te doen als date rekening met hoeveel geld de persoon heeft waarmee ze afspreken. In vergelijking met het begin van dit jaar leggen 21 procent meer jongeren zichzelf een budgetbeperking op als ze op date gaan. Daardoor zouden sommigen ook gewoon simpelweg minder daten dan vroeger.

42 procent van de mensen die de enquête van Bumble invulden, zegt bij voorkeur naar een goedkope locatie op date te gaan. 34 procent van de 18 tot 34-jarigen zou door de crisis zelfs eerder kiezen voor een date die niets kost, zoals samen gaan wandelen. Bij de 35 tot 54-jarigen is dat maar het geval voor 23 procent van de mensen die daten.

Praten over geld

Eén op de vijf zou nu ook meer – in vergelijking met begin dit jaar – geneigd zijn om een relatie aan te gaan met iemand die in een financieel stabiele situatie zit. Eén op de drie vindt het daarom belangrijk om over geld te praten tijdens het daten, terwijl amper 6 procent daar nooit over praat.

Door Florian Callens

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…