Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De positieve effecten van een infraroodsauna

Bram
3 min read

Als je wel eens in de sauna bent geweest, heb je misschien ook al wel kennis gemaakt met de infraroodsauna. De infraroodsauna is een bijzondere sauna, waarbij infraroodstralen op je lichaam worden gericht. Hierdoor warmt de huid niet alleen op, maar profiteer je ook van andere voordelen. Welke voordelen dit zijn, lees je in dit artikel. Zo lees je in dit artikel eerst wat de verschillen zijn tussen een gewone sauna en een infraroodsauna en lees je vervolgens welke positieve effecten een bezoekje aan de infraroodsauna met zich meebrengt.

De verschillen tussen een gewone sauna en een infraroodsauna

Een klassieke sauna en een infraroodsauna verschillen van elkaar op verschillende gebieden. De belangrijkste verschillen tussen beide soorten sauna’s, zijn de volgende:

 1. Bij een klassieke sauna wordt de lucht opgewarmd. Hierdoor ga je snel zweten en verlies je vocht. Bij een infraroodsauna ligt de temperatuur van de lucht lager.
 2. In een infraroodsauna heb je minder het bedrukkende gevoel dat je vaak in een klassieke sauna voelt, omdat de temperatuur van de lucht lager is. 
 3. Bij een infraroodsauna wordt je lichaam bestraald met infraroodstralen. Hierdoor profiteer je van enkele gezondheidseffecten, die in onderstaande tekst worden beschreven.
 4. Een infraroodsauna is doorgaans meer ontspannend dan ook gewone sauna, waardoor je hier comfortabeler in kunt zitten en het ook langer vol kunt houden.

De positieve effecten van de infraroodsauna

Er zijn enkele positieve effecten verbonden aan het brengen van een bezoekje aan de infraroodsauna. Dit betreft de volgende positieve effecten:

 1. Een infraroodsauna is comfortabel en geeft een ontspannen gevoel. Zo komt je geest echt tot rust in de infraroodsauna.
 2. Een infraroodsauna zorgt ervoor dat je spieren gaan ontspannen, waardoor je lichaam ook tot rust komt. 
 3. De infraroodstralen van de infraroodsauna werken in op de huid, waarbij de huid zich kan zuiveren en afvalstoffen worden afgevoerd.
 4. Omdat afvalstoffen worden afgevoerd reinigt je lichaam niet alleen, maar verbrand je zelfs calorieën en verbetert je algemene fysieke conditie.
 5. De infraroodsauna zorgt ervoor dat gewrichtspijnen en spierpijnen minder worden.
 6. Hoofdpijn wordt minder in de infraroodsauna.
 7. Stress wordt minder in de infraroodsauna.
 8. De bloeddoorstroming van je lichaam wordt bevorderd door de warmte in de infraroodsauna. Dit helpt allerlei kwaaltjes te genezen of voorkomen. 

Door bovenstaande positieve effecten van de infraroodsauna, voel je je na een kort bezoek aan deze bijzondere sauna al snel als herboren. Niet alleen je lichaam heeft immers baat bij een bezoek aan de infraroodsauna, ook je geest kan genieten van totale ontspanning en minder stress. Het is dan ook aan te raden om bij een bezoekje aan de sauna zeker ook even langs de infraroodsauna te gaan, voor het beste effect en een goede verzorging en ontspanning van top tot teen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…