Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 10 snacks onderdrukken je hongergevoel

Bram
3 min read

Hoe kan je lekker genieten van een tussendoortje en toch mooi op gewicht blijven? Deze gezonde snacks onderdrukken je hongergevoel op een natuurlijke manier. Zo kan je genieten van een lekker tussendoortje zonder schuldgevoel!

1. Amandelen

Als je op je lijn let zijn amandelen het ultieme tussendoortje. Ze zorgen voor een langdurig voldaan gevoel en ze zijn supergezond. Een handvol amandelen is rijk aan antioxidanten, vitamine E en magnesium. Heb je nog een reden nodig? Amandelen zijn de ultieme gezonde snack!

2. Avocado

Avocado’s zitten boordenvol gezonde vetten waardoor ze je hongergevoel efficiënt onderdrukken. Meer zelfs, avocado’s geven signalen door naar je hersenen dat je maag vol zit! Wat wenst een mens nog meer?

3. Appels

Appels zijn de ideale hongeronderdrukkers Ze zijn een goede bron van vezels en pectine, dat zorgt ervoor dat je een ‘vol’ gevoel krijgt. Appels reguleren bovendien je glucose en geven je meer energie. Een extra bonus? Appels geven je veel kauwtijd, hierdoor krijgt je lichaam de tijd die nodig is om te beseffen dat je geen honger meer hebt. En niet te vergeten, ze zijn erg lekker!

4. Eieren

Het is wetenschappelijk bewezen dat een eitje tijdens het ontbijt ervoor zorgt dat je een verzadigd gevoel hebt gedurende de dag. Mensen die een eitje eten zouden zelfs 300 calorieën minder eten per dag!

5. Zoete aardappel

Zoete aardappelen bevatten een speciaal soort zetmeel dat erg lang in je maag aanwezig blijft. Hierdoor heb je veel langer een voldaan gevoel en krijg je minder zin in ongezonde tussendoortjes. Bovendien zitten zoete aardappels boordevol vitamine A en vitamine C!

6. Groentesoep

Warme groentesoep kan je hongergevoel wegnemen met heel weinig calorieën. Drink een tasje soep voor je volgende maaltijd en je zal minder honger hebben.

7. Pure chocolade

Hou je van chocolade en kan je er niet genoeg van krijgen? Probeer eens om langzaam een stukje donkere chocolade te eten. Een klein stukje chocolade onderdrukt je hongergevoel aanzienlijk.

8. Tofu

Tofu is niet alleen voor vegetariërs! Er zitten verschillende stoffen in die je hongergevoel onderdrukken en ervoor zorgen dat je minder eet. Bak je tofu lekker krokant en voeg kipkruiden toe voor extra smaak.

9. Haver

Haver mag misschien wel veel koolhydraten bevatten, het is een ideale snack. Het onderdrukt je hongergevoel, wordt traag verteerd en het brengt je bloedsuikerspiegel in balans. Een kommetje havermout zal wonderen doen voor je gewicht!

10. Groentesap

Groentesappen vullen je op met weinig calorieën. Drink elke dag een groentesapje voor je maaltijd en je zal veel minder honger hebben!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…