Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 4 dingen zijn nefast voor je Libido

Olivier
2 min read

Sommige mensen hebben een hoog libido terwijl anderen continu zin hebben om te vrijen. Dit heeft veel verschillende oorzaken. Wanneer je weinig seks hebt, zal je libido ook niet zo hoog zijn. Heb jij een laag libido en zou je deze weleens omhoog willen krikken? Hieronder 4 dingen die je in ieder geval beter niet kunt doen, want deze zijn nefast voor je libido!

Vermoeidheid

Ben jij geregeld te moe voor seks? Dit zou eigenlijk geen excuus mogen zijn, maar het komt wel degelijk vaak voor. En dit is zo gek nog niet. De meeste vrouwen wachten namelijk tot in de avond om te vrijen. Op dit moment heb je al een hele dag achter de rug en zal je dus moe zijn. Het beste kun je een moment eerder op de dag kiezen. Zo zijn jullie beiden nog energiek en kunnen jullie er vol tegenaan.

Gewichtsveranderingen

Als vrouw zijnde, verandert je gewicht continu. Een paar kilootjes erbij zo na de feestdagen of na bijvoorbeeld een vakantie, zonder dat je het doorhebt. Deze gewichtsschommelingen kunnen je ervan weerhouden om te genieten van seks. Wanneer een vrouw zich te zwaar voelt, zal ze zichzelf minder aantrekkelijk vinden en dus een lager libido hebben. Probeer dus fit te blijven voor een hoog libido!

Relatieproblemen

Wanneer jullie relatie niet meer zo is zoals het ooit was en de passie wordt vervangen door ergernissen dan zal de seks ook minder goed zijn. Dit zorgt er vooral bij vrouwen voor dat ze minder verlangen naar de seks. Ze genieten er ook minder van en hierdoor wordt hun libido laag. Probeer er met elkaar over te praten en als dat niet werkt kunnen jullie altijd nog praten met een relatie- of sekstherapeute.

Anticonceptie

In Zweden heeft men onderzoek gedaan naar de bijwerkingen van de anticonceptiepil. Uit dit onderzoek blijkt dat de anticonceptiepil ervoor zorgt dat je lustgevoelens afnemen. Daarnaast wordt je minder seksueel opgewonden en beleef je minder plezier aan seks. Wanneer je hier last van hebt, kun je het beste contact met je arts opnemen. Samen met hem kun je dan gaan nadenken over een alternatief.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…