Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 6 fruitsoorten helpen je gewicht te verliezen

Milan
4 min read

Wil je graag wat gewicht verliezen? Maar vind je het lastig om helemaal geen zoetigheid of snacks meer te eten? Kies dan voor fruit. Het is sowieso noodzakelijk om elke dag twee stuks fruit te eten, maar sommige fruitsoorten helpen je ook bij het verliezen van gewicht.

Kiwi

Als je wilt afvallen, dan is het een absolute must om af en toe een kiwi te eten. Deze fruitsoort bevat diverse stoffen, die je stofwisseling verbeteren. Verder is een kiwi lekker zoet, zodat je minder snel zin krijgt in een ongezonde, zoete snack. Eet de kiwi bijvoorbeeld bij je ontbijt of verwerk hem in een gezonde fruitsalade.

Appel

Door dagelijks een appel te eten, val je sneller af. In de schil van dit fruit zit ursolzuur, wat helpt bij het verbranden van vet. Verder bevatten appels veel vezels en kun je ze verwerken in veel gerechten, zoals een fruitsalade. Of maak er gezonde appelmoes van.

Bessen

Kies ook eens voor een handvol bessen, zoals frambozen, bosbessen of braambessen. Ze bevatten antioxidanten, welke de vetverbranding en stofwisseling verbeteren. Je kunt bessen in tal van maaltijden verwerken. Kies bijvoorbeeld voor een ontbijtjes van een bakje yoghurt met blauwe bessen, banaan en havermout.

Gewicht verliezen dankzij bessen
Gewicht verliezen dankzij bessen

Aardbeien

Heb je lekkere trek? Kies dan voor een aantal aardbeien. Dit zijn heerlijk snoepvervangers. Ze zijn lekker zoet en bevatten ook nog eens weinig calorieën. Bovendien zijn ze ook nog eens licht verteerbaar.

Avocado

Avocado is dé superfood en dit is ook niet zo gek. Deze fruitsoort stimuleert de voedingsopname, waardoor je sneller verzadigd bent. Door een avocado te eten wordt je stofwisseling verhoogd, waardoor je meer calorieën verbrandt. Een avocado smaakt niet zoet en kun je dan ook goed vermengen in een salade. Of pas het toe als broodbeleg.

Avocado: Fruit dat je gewicht doet verliezen

Citroen

Het is al jaren bekend dat het eten van citroen helpt bij het afvallen. Het is vooral een goed idee om je dag te starten met een glas water met citroensap. Dit stimuleert de vetverbranding.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…