Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 9 fouten maak jij als je je tanden poetst

Olivier
3 min read

Tanden poetsen lijkt een gemakkelijk klusje, maar veel mensen poetsen hun tanden op de verkeerde manier, zonder dat zij dit door hebben. Hieronder 9 fouten die veel mensen maken wanneer ze hun tanden poetsen! Lees en leer, zodat je gebit tiptop blijft!

Tanden poetsen vlak na het eten

Wanneer je direct na een maaltijd je tanden poetst, beschadig je je glazuur. In het meeste eten zitten zuren en suikers die de glazuurlaag op je tanden verzwakken. Wacht dus altijd even met tanden poetsen wanneer je net gegeten hebt.

Te hard poetsen

Hoewel het van belang is dat je goed schrobt, is het niet goed om te hard te poetsen. Je tanden (en je tandvlees) zijn verschrikkelijk gevoelig, je moet hier dus voorzichtig mee omgaan.

Altijd op dezelfde plek beginnen

Begin jij altijd op dezelfde plek met poetsen? Dan is het de hoogste tijd dat je deze routine eens verandert. Als je consequent op dezelfde plek begint, sla je waarschijnlijk ook altijd dezelfde plekjes over. Voorkom dit en begin telkens op een andere plek met poetsen.

Alleen poetsen

De meerderheid van de mensen denkt met alleen poetsen klaar te zijn. Dit is niet waar! Het is ook belangrijk om geregeld te flossen of te spoelen met mondwater. Zorg dat je minstens om de dag spoelt met mondwater en flost wanneer dit nodig is!

Het gebruiken van een te oude tandenborstel

Het is belangrijk om geregeld van tandenborstel te wisselen. Tandenborstels slijten nu eenmaal en daarnaast houden deze ook bacteriën vast. Vervang je borstel ongeveer na elke 3 maanden.

Te lang poetsen

Dit klinkt misschien raar, maar te lang poetsen is ook niet goed voor je tanden. Je tanden en tandvlees zijn gevoelig. Langer dan 2 minuten poetsen is niet nodig!

Te vaak poetsen

Hoewel je met tanden poetsen je gebit reinigt, is het niet goed om dit vaker dan 2 keer per dag te doen. Wanneer je te vaak poetst zal je gebit beschadigen.

Spoelen na het poetsen

Voor veel mensen is het een gewoonte om na het tanden poetsen de mond te spoelen met water. Je kunt dit beter niet doen! De overgebleven tandpasta in je mond biedt extra bescherming voor je tanden.

Multitasken

Snel even je tanden poetsen terwijl je je tas inpakt. Dit is herkenbaar voor veel mensen. Dit is niet handig, want op deze manier vergeet je waarschijnlijk de helft van je tanden. Zorg dat je altijd 100% met je aandacht bij het poetsen bent.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…