Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze groenten bevorderen je libido!

Anja
2 min read

Seks is gezond: het reduceert stress, vermindert pijn en het is goed voor het hart, het geheugen en het immuunsysteem. Een regelmatige vrijpartij biedt zelfs bescherming tegen verkoudheid en griep. Maar wat als je libido op een laag pitje staat? Tijd om je libido op te krikken. Hieronder 5 soorten groenten die je libido bevorderen.

Bestanddelen in voedingsmiddelen en zeker in groente hebben een invloed op het libido. Vitaminen D vitamine A, vitamine E, vitamine K, vitaminen van het B-complex, de mineralen fosfor, calcium, jodium, zink en ijzer en bepaalde alkaloïden spelen hierin een rol. Bijna alle groenten en fruit zijn belangrijke leveranciers van deze stoffen, maar sommige meer dan andere.

Asperges

Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van de hormonen, die nodig zijn voor actieve seks.

Selderij

Deze groente bevat het stofje genaamd androsteron, een mannelijk hormoon dat vrouwen weet op te winden.

Zeewier

Niet echt een groente, maar wij konden jullie deze niet onthouden. Zeewier bevat veel ijzer, calcium en jodium en het is zeer lustopwekkend.

Kropsla

Kropsla bevat een hoog aantal stimulerende vitamines en mineralen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze stoffen vooral geconcentreerd zitten in het melkachtige sap van de nerven.

Broccoli

Wetenschappers zijn al jaren verschrikkelijk enthousiast over deze groente. Zowel de gezondheidswaarde als het liefdesgehalte van broccoli scoren hoog wegens de concentraties van zowel vitamine A, B2, B5, E en K. Hoe korter deze groente gekookt wordt, hoe meer stoffen er behouden blijven. Stoom of blancheer de broccoli kort en smullen maar.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…