Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de sleutel tot het vrouwelijk orgasme

Anja
2 min read

Het vrouwelijk orgasme, voor veel mensen een lastig te begrijpen fenomeen. We denken vaak dat het met de grootte van de penis te maken heeft of vrouwen wel of niet een orgasme krijgen tijdens de seks. Uit een nieuwe studie blijkt dat dat veel meer bepaald wordt door de vorm en de omvang van de vagina.

Vagina bepaalt orgasme

Onderzoekers van de universiteit van Indiana ontdekten dat vrouwen een orgasme kunnen krijgen door penetratie als de clitoris op maximaal 2.5 centimeter afstand  van de urinewegen ligt.
Als de clitoris zich op meer dan 3 centimeter afstand van de urinewegen bevindt is het bijna onmogelijk om een hoogtepunt te bereiken tijdens de seks. Onderzoekster van het team, Elisabeth Lloyd adviseert vrouwen om dit op te meten. “Vrouwen kunnen dit zelf doen of met hun partner, zodat ze hun seksleven beter begrijpen”.

Orgasme is niet noodzakelijk

Ze geeft wel aan dat een orgasme niet altijd noodzakelijk is om van de seks te genieten. “We kwamen er tijdens ons onderzoek achter dat er zoveel vrouwen zijn die geen hoogtepunt bereiken tijdens een vrijpartij. Deze resultaten kunnen de druk bij vrouwen wegnemen. Ze weten nu dat ze simpelweg door hun anatomie niet tot een orgasme komen.”

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…