Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit doet een wandeling van 30 minuten met je lichaam

Bram De Brabander
2 min read

Je zal verbaasd zijn als je leest wat een klein wandelingetje met je lichaam doet. Een half uurtje wandelen per dag hoeft echt niet moeilijk te zijn. Heb je geen tijd? Probeer dan drie keer 10 minuten te wandelen.

1.Je hebt minder kans op spataderen

Als je dagelijks een halfuurtje gaat wandelen, heb je minder kans om spataderen te krijgen. Je hebt een betere bloeddoorstroming en je benen worden sterker.

2.Je motivatie om te sporten verhoogt

Een wandeling kan je de motivatie geven die je nodig hebt om te sporten. Na een wandeling voel je je fris en energiek. Je wil toch niet dat dat gevoel zomaar verdwijnt?

3.Je metabolisme versnelt

Die kleine wandeling zorgt ervoor dat je ook in rust meer calorieën zal verbranden. Je metabolisme versnelt en dat is goed nieuws voor je gewicht.

4.Je benen worden mooier

Ook al wandel je niet zo lang, je benen zullen er mooier van worden. Je spieren ontwikkelen zich tijdens de wandeling waardoor je benen een mooie vorm krijgen.

5.Je verbrandt 150 calorieën

Als je een half uurtje naar de bushalte of naar de winkel stapt verbrand je maar liefst 150 calorieën. Dat wil zeggen dat je zonder schuldgevoel een extra koek of broodje mag eten.

6.Je creativiteit wordt gestimuleerd

Tijdens een wandeling kan je alle zorgen en bekommernissen van de dag loslaten. Je hersenen hebben dan de tijd om creatieve oplossingen te bedenken. Je bedenkt dingen waar je anders nooit was opgekomen. Dat kleine wandelingetje kan echt een groot verschil maken.

7.Je zal je meer ontspannen voelen

Heb je net een drukke dag achter de rug? Een wandeling kan wonderen doen. Laat die auto maar gewoon staan en strek je benen! De buitenlucht en de activiteit helpen je lichaam om te ontspannen.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…