Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit land past het best bij jouw slaappatroon

Anja
2 min read

Je hebt vroege voegels en je hebt mensen die een bloedhekel hebben aan de ochtend. Belgen hebben een heel druk leven: ’s ochtends sta je vroeg op om naar school of naar het werk te gaan, ’s avonds laat kom je thuis en heb je nog je werk, je gezin, je hobby’s, … In sommige andere landen gaat het er totaal anders aan toe. Welk land past het best bij jouw slaappatroon?

Uitslapen in Spanje

Als je graag uitslaapt, dan ben je in Spanje aan het juiste adres. Spaanse vrouwen slapen gemiddeld het langst uit. De Spaanse vrouwen liggen meestal om acht uur nog in hun bed en ze kruipen er gemiddeld pas rond middernacht in. Ook vrouwen uit de Emiraten en Mexico blijven gemiddeld vrij lang in bed liggen.

Vroeg slapen in België

De Belgische vrouwen gaan het vroegst slapen, namelijk rond 22u30. Bovendien staan Belgische vrouwen ook nog eens vroeg op, gemiddeld rond 7 uur. De Amerikaanse, Belgische en Australische mannen zijn gemiddeld ook het vroegst uit de veren.

Vrouwen slapen langer

Bepaalde aspecten waren voor de verschillende landen hetzelfde. Zo slapen vrouwen gemiddeld langer dan mannen. Oudere mensen en kinderen staan vroeger op en gaan vroeger slapen. Tieners en volwassenen blijven gemiddeld langer op en staan ook liever later op indien mogelijk.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…