Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het is gezond een vroege vogel te zijn

shana
3 min read

Wie graag lang slaapt, mag gerust de wekker eens wat vroeger zetten. Er zijn tal van gezondheidsvoordelen aan verbonden voor wie vroeg opstaat. Onderzoeken tonen aan dat mensen die vroeger opstaan gezonder leven. Ze hebben een voorsprong op de dag want ochtendstond heeft goud in de mond, toch? Wat de voordelen nu precies zijn van vroeg opstaan, sommen wij even op in dit artikel!

1. Ontbijten

Wie laat opstaat, slaat meestal wel eens het ontbijt over en dat is een slechte gewoonte. Ontbijt overslaan is ongezond en brengt grote risico’s met zich mee. Wanneer je vroeg opstaat kan je dus de tijd maken om te ontbijten. Zo heb je in de ochtend al veel meer energie en ben je meer gefocust. Vroeg opstaan en gezond ontbijten helpen dus voor een betere levensstijl.

2. Productief werken

Volgens bepaalde onderzoeken stijgt de productiviteit op het werk wanneer je vroeger opstaat dan gewoonlijk. Je bent actiever en in staat om problemen beter aan te pakken. Je kan je volop focussen op je werk. De Universiteit van Noord Texas heeft studenten onderzocht die vroeg opstaan, deze haalden veel betere cijfers dan studenten die uitslapen. Je hersenen functioneren dus effectief beter in de ochtend.

3. Betere slaapkwaliteit

Door vroeg op te staan, ga je beter slapen. Wie vroeger opstaat heeft een betere slaaproutine. Je biologische klok zal beter werken, waardoor rapper in slaap gaat vallen en opstaan veel makkelijker wordt.

4. Meer tijd voor jezelf

Wie vroeg opstaat, moet zich minder snel haasten en heeft zo meer tijd voor zichzelf. Door de rustige start van de dag ben je veel meer relaxt en positief. Je hebt de tijd om rustig iets te lezen of te eten. Je hebt niet alleen meer tijd voor jezelf maar ook voor je gezin

5. Gezonder en fitter

Vroeg opstaan helpt je om meer te sporten en te bewegen. Ook ga je dit veel makkelijker kunnen volhouden. Plan voortaan je sportactiviteiten ’s ochtends, het is de beste manier om wakker te worden en bovendien geeft het je een dag vol nieuwe energie.

Ook kan het vroeg opstaan een deel van de stress wegnemen, omdat je je ’s ochtends minder moet haasten en je voor alles de tijd kan nemen. Minder stress zorgt bovendien voor een gezondere levensstijl. Onderzoeken tonen trouwens aan dat ochtendmensen vaak positiever, optimistischer en tevredener door het leven gaan.

Vroeg opstaan is een kwestie van wennen. Motiveer jezelf, groet de dag en plan je leven vanuit je vrije ochtenden!

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…