Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn dé 5 vegan beautytrends van het moment

4 min read

Veganisme wordt steeds populairder. Niet alleen in de keuken, maar ook in beautyland. Vegan verzorgingsproducten en make-up maken steeds meer hun opmars, en dit zijn dé 5 belangrijkste trends van het moment!

Wat is vegan beauty?

We worden ons allemaal bewuster van wat we op onze huid smeren, en net daarom speelt veganisme zo’n grote rol in de beautywereld.

  • Veganistische producten bevatten namelijk enkel plantaardige bestanddelen – geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, dus.
  • Bovendien zijn ze vaak cruelty free, wat wil zeggen dat ze niet op dieren worden getest.
  • Vegan beautymerken zijn meestal erg transparant over hun ingrediënten, waardoor je makkelijk bepaalde stofjes kunt achterhalen. Handig voor als je last hebt van allergieën, bijvoorbeeld.
  • Dikwijls bevatten ze natuurlijke en/of duurzame ingrediënten, wat vegan beauty lief maakt voor je huid én het milieu.

Goed om te weten: je herkent ze aan een klein logootje op de verpakking, maar meestal wordt specifiek vermeld dat het om veganistische cosmetica gaat.

5x vegan beauty trends

1. Minimalisme

Less is more, en dat geldt ook voor één van de belangrijkste vegan beautytrends: minimalisme. Schreeuwerige verpakkingen, 101 verschillende ingrediënten en overdadige geuren maken plaats voor meer eenvoudige producten die doen wat moet en een verschil maken voor je huid. Veganisme speelt hier een grote rol in, aangezien het vooral om ingrediënten van plantaardige oorsprong gaat.

2. Minerale make-up

Minerale make-up is, zoals het woord het zelf al een beetje verklapt, 100% natuurlijke make-up op basis van mineralen die poederfijn worden gemalen. Er worden minder bijkomende stoffen aan toegevoegd, wat ze erg veganvriendelijk en bijzonder geschikt voor de gevoelige huid maken.

3. Vegan parfum

Tenzij je een veganistische levensstijl hebt, weet je misschien niet dat er mogelijk dierlijke componenten in je favoriete parfum zitten. Denk maar aan geurnoten die worden gewonnen uit bepaalde dierlijke klieren en het parfum een warm, sensueel karakter geven. Gelukkig zijn tegenwoordig heel wat dierlijke bestanddelen bij wet verboden, en zetten steeds meer parfumeurs in op synthetische, vegan alternatieven: die bootsen de geurnoot bijna exact na en zorgen ervoor dat de kostprijs wordt gedrukt. Win-win!

4. Vegan collageen

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat je van nature aanmaakt en je huid jong, stevig en soepel houdt. Een wonderstofje dat een belangrijke rol speelt in het huidverouderingsproces, aangezien je huid het na verloop van tijd meer afbreekt dan aanmaakt. Heel wat beautymerken voorzien dan ook manieren om het collageen in je huid te boosten, maar die zijn niet altijd van plantaardige oorsprong.

Caudalie lanceerde daarom een gloednieuwe lijn, Resveratrol-Lift, met producten die een volledig vegan collageenbooster bevatten. Het verstevigt en verjongt je huid door in te werken op alle huidlagen, terwijl een natuurlijk hyaluronzuur hydrateert en je velletje voller maakt. Resveratol uit de wijnstok stimuleert ten slotte de proteïnen in de huid die ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels effectief bestreden worden. Een streelzachte productlijn met een effectieve dagcrème, serum, oogcrème en nachtcrème die je huid langer jong en gezond houden.

5. Solide shampoos

Heb jij ze al gezien, de verpakkingsvrije, solide shampoos die steeds vaker de plaats innemen van plastic flacons? Shampoos in blokvorm zijn handig in gebruik, gaan extra lang mee en zitten tjokvol plantaardige ingrediënten die je haar nieuw leven inblazen. Moeder Natuur, je kapsel én je portemonnee zullen je dankbaar zijn.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…