Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bye bye rimpels: wat is collageen en hoe gebruik je het?

4 min read

Collageen is een ingrediënt dat je in heel wat huidverzorgingsproducten terugvindt. Maar wat is het precies? En wanneer heeft het ook baat voor jouw huid?

Collageen

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat van nature aanwezig is in de middelste huidlaag, ook wel de dermis genoemd. Het wordt continu aangemaakt en afgebroken, en als die wisselwerking in balans is, zorgt het voor een mooie, stevige huid.

Maar wanneer je huid veroudert – een proces dat al begint rond je dertigste (!) – vallen bepaalde processen stil, waardoor collageen meer afgebroken dan aangemaakt wordt. Dat heeft een grote invloed op de structuur van je huid: de stevig- en soepelheid daalt en er ontstaan rimpels en fijne lijntjes. 

Huidveroudering

Hoe snel en in welke mate je huid veroudert, heeft te maken met zowel erfelijke als omgevingsfactoren. Zo spelen o.a. blootstelling aan uv-stralen, verzorgingsproducten, stress en voeding een grote rol, maar huidveroudering zit ook in de genen. Bepaalde stoffen in je huid kunnen overactief worden en sneller collageen en andere stoffen afbreken. Het huidverouderingsproces kun je helaas niet tegenhouden, maar je kunt er wél voor zorgen dat je velletje langer jong en gezond blijft.

De hoeveelheid collageen verhogen

Omdat collageen zo’n belangrijke rol speelt in het verouderingsproces, bracht de beauty-industrie heel wat manieren op de markt om de hoeveelheid collageen in je huid te verhogen. Zo zijn er collageendrankjes, -supplementen en zelfs -injecties, maar de meest eenvoudige en toegankelijke manier zijn uiteraard crèmes. Ze boosten de aanmaak van collageen, om het tekort in je huid aan te vullen en zo mee de stevigheid en soepelheid te bewaren.

Goed om te weten: crèmes met zuivere collageen zullen geen effect hebben op je huid, om de eenvoudige reden dat de structuur van collageen te groot is. Hierdoor kan het niet door de bovenste huidlaag dringen om de dermis te bereiken. Wél bestaan er producten met ingrediënten die de collageenaanmaak boosten.

Vegan collageenbooster

Caudalie lanceerde onlangs een nieuwe lijn, Resveratrol-Lift, met producten die je velletje kunnen verstevigen en verjongen. Zowel de dagcrème, het serum, de oogcrème en de nachtcrème smeren streelzacht uit en zorgen voor een doeltreffende anti-aging volgens een drievoudige werking:

  1. Een volledig veganistische collageenbooster verstevigt je velletje door in te werken op alle huidlagen. Goed voor je huid én het milieu.
  2. Een natuurlijk hyaluronzuur maakt je huid zichtbaar voller.
  3. Resveratrol uit de wijnstok stimuleert ten slotte de proteïnen in de huid die ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels effectief bestreden worden.

Het resultaat van de productlijn is alvast indrukwekkend: de natuurlijke collageenproductie vervijfvoudigt en de hyaluronzuurproductie verdubbelt. Je huid is steviger, voller en ziet er zichtbaar jonger uit.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…