Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de fases die iedereen doorloopt als je met je vriendinnen een reisje plant

Anja
5 min read

Een reisje plannen met vriendinnen betekent in de regel dat je een aantal fases dient te doorlopen voordat je op uiteindelijk op je lauweren kunt rusten. Nadat er het plan is gesmeed om samen een trip te gaan maken, komt er namelijk nog een heleboel (denk)werk om de hoek kijken.

Waar gaat de reis naartoe?

Om te beginnen moet je, uiteraard in samenspraak met je vriendinnen, bepalen waar de reis naartoe zal gaan. De bestemming zal immers afgestemd dienen te worden op de wensen en voorkeuren van elke deelneemster aan de reis. Over het algemeen zul je dan ook bepaalde compromissen moeten sluiten omdat niet iedereen andere wensen en verwachtingen heeft van een reisje met meiden onder elkaar. Een stapel vakantiegidsen en/of het internet zijn hierbij handige oriëntatiemiddelen.

Maar ook als je een vakantiebestemming hebt gevonden die heel het reisgezelschap weet te waarderen, dan heb je nog geen accommodatie geregeld. De volgende stap die gezet dient te worden is dan ook het vinden van een hotel, pension of een ander vakantieverblijf. Hierbij spelen echter een aantal aspecten een belangrijke rol, zoals de mate van luxe die je tijdens je verblijf wenst en natuurlijk wat je bereidt bent hiervoor te betalen. Het kan dus gebeuren dat je wat luxe in moet leveren om de reis betaalbaar te houden voor iedereen.

Wanneer zal de reis plaatsvinden?

Op het moment dat jullie weten waar de reis precies naartoe zal gaan, kunnen jullie een datum gaan prikken. Door de agenda’s van alle vriendinnen naast elkaar te leggen dient de meest geschikte datum te worden gekozen. Eventueel kan er ook een datum worden gekozen voor als de reis, om wat voor reden dan ook, niet op de geplande dag kan beginnen. Vaak betekent het prikken van een datum het vergelijken van werk- en schoonroosters en de beschikbare vakantiedagen.

De reis vastleggen

Zodra vaststaat waar de reis naartoe gaat, welke accommodatie de voorkeur heeft en op welk moment deze gaat beginnen, kan alles worden vastgelegd. Dit kun je zelf doen, bijvoorbeeld via de website van een reisorganisatie of een internetveiling van vakanties en/of accommodaties, of uit handen geven en de reis volledig laten regelen door een medewerker van een reisbureau. Na de betaling van de vakantie kan de voorpret nu pas echt goed beginnen.

Wat gaan we doen op reis?

Nog voordat je je koffers hebt gepakt, kun je samen met je vriendinnen plannen gaan maken. Je kunt onder andere gaan bedenken wat je zeker wel, en wat absoluut niet, op je wensenlijstje komt te staan. Door vooraf al informatie in te winnen over de reisbestemming kun je een prima beeld krijgen van de activiteiten die jullie gezamenlijk kunnen ondernemen, maar eventueel ook welke je alleen of in kleinere groepjes wilt gaan doen.

Regelen, regelen en nog eens regelen

Voordat je samen met je vriendinnen op reis gaat, moet je vaak nog een heleboel regelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vrije dagen die je op moet nemen, en dus tijdig aan dient te vragen bij je werkgever. Verder kan het nodig zijn dat je een oppas zoekt voor je huisdier(en) voor de tijd dat je op reis bent. Indien je zelfstandig woont, is het bovendien verstandig om iemand geregeld je brievenbus te laten legen en je planten water te laten geven.

Op reis gaan begint al op het moment dat je je woning uitstapt. Het zal dan ook nodig zijn om passend vervoer te regelen naar bijvoorbeeld het treinstation of het vliegveld. Of je hierbij kiest voor het openbaar vervoer, een taxi of een goede vriend die jullie een eindje op weg helpt, in alle gevallen zal het geen overbodige luxe zijn om dit op tijd te regelen, en eventueel vervoerstickets of -plaatsen te regelen. Maar ook verzekeringen en eventuele vaccinaties dien je ruim op tijd in orde te maken.

Koffers inpakken

Een reis met vriendinnen betekent meestal dat je er op en top vrouwelijk uit gaat zien. Je koffer moet om die reden dan ook gevuld zijn met je leukste kleding en mooiste make-up. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet mee te nemen, is het verstandig om een checklist te maken. Op deze lijst schrijf je alles wat je mee moet nemen. Bij het maken van de checklist ga je bij voorkeur erg nauwkeurig te werk en schrijf je echt elk klein dingetje op. Op die manier voorkom je namelijk dat je met een volle koffer in wilt checken op het vliegveld, maar tot je ontsteltenis erachter komt dat je je paspoort en je bankpasje thuis hebt laten liggen.

Bij het inpakken van je koffer moet je uiteraard altijd rekening houden met een eventueel gewicht dat je kosteloos mee mag nemen in het vliegtuig, of fat je mee wilt zeulen naar je vakantiebestemming.

De reis kan beginnen

Met een aantal volle koffers, een gezonde dosis spanning en heel veel plezier kan vervolgens je reis echt beginnen. Vriendinnen onder elkaar betekent vaak veel lachen, kletsen en lekker jezelf kunnen zijn. Stress en spanningen kun je dan ook met een gerust hart thuis laten. Samen kunnen jullie immers heel de wereld aan.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…