Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de gevaarlijkste seksstandjes

Anja
3 min read

Sommige stellen vrijen altijd op dezelfde manier en hebben daar allebei vrede mee. Daar is niets mis mee. Maar er zijn ook koppels die graag experimenteren met verschillende standjes. Ook daar is niets mis mee, zolang je er maar voor zorgt dat er geen ongelukken gebeuren. En, ook heel belangrijk: beide partners moeten het prettig vinden. Wanneer één van beiden iets niet wil, respecteer dit dan, omdat er anders spanningen in de relatie kunnen ontstaan.

Het meest riskante standje

Je zult het misschien niet meteen denken, maar het meest riskante standje is “woman on top”, ook wel bekend als “cowgirl”. Bij dit standje, waarbij de vrouw bovenop de man zit en tevens het ritme bepaalt, gebeuren de meeste ongelukken.

Doordat de vrouw met haar volle gewicht op de man zit, heeft deze seksstand, als het er wat te wild aan toeging, voor vele penisbreuken gezorgd. En dat is natuurlijk niet echt plezierig. Je kunt wel op deze manier vrijen, maar de vrouw doet er dan goed aan om te proberen haar gewicht wat te verdelen.

Ook “doggy style” is riskant

Veel mannen zijn dol op de “doggy style” tijdens het vrijen. In deze houding is diepe penetratie mogelijk. Maar ook hier ligt het gevaar op de loer. Braziliaans onderzoek heeft uitgewezen dat dit in 29 % van de gevallen kan leiden tot een breuk in de penis.

En voor wie dan maar zijn heil zoekt bij de traditionele missionarishouding, ook dan is het risico op een breuk in de penis aanwezig, want deze zo op het oog meest onschuldige houding om gemeenschap te hebben kan ook in ruim 20% van de gevallen leiden tot een penisbreuk.

Hoe moet het dan wel?

Voor wie na het lezen van de vorige alinea’s het vrijen maar wil afzweren: Het gaat natuurlijk in de meeste gevallen wel gewoon goed. Een heel belangrijke regel is dat je elkaar tijdens het vrijen respecteert en elkaar dus sowieso niet moedwillig pijn doet, tenzij dat onderdeel uitmaakt van het seksspel, maar dan praten we over een geheel ander aspect van het liefdesspel.
Houd altijd in de gaten of de ander het nog prettig vindt en stop als hij of zij aangeeft dat dat niet het geval is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…