Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de meest stressvolle jobs

Anja
3 min read

Het is logisch dat de ene functie meer stress met zich meebrengt dan de andere. Voor sommige banen kun je dat eenvoudig bedenken. Een krantenbezorger heeft minder stress dan de directeur van een multinational. Maar er zijn meer stressvolle beroepen, ook beroepen waar je dat misschien niet direct van zou verwachten.

Beroepen in de zorg

Beroepen in de zorg zijn het meest stressvol. Met stip op één staan de kinder- en ouderenverzorgenden. Zij hebben de grootste kans om tijdens het uitoefenen van hun werk een burn out of zelfs een depressie te krijgen. De grootste stressfactor is het zien lijden van mensen. Mensen hebben pijn, zijn soms ongeneeslijk ziek. De verzorgende kan daar weinig aan doen, dat is de taak van de artsen. Maar vaak wordt dit leed “mee naar huis genomen “ wat de kans vergroot dat de werknemer vroeg of laat ziek thuis komt te zitten.

Maar ook artsen, therapeuten en verplegend personeel loopt een grote kans op stress. Ook zij worden regelmatig, soms dagelijks geconfronteerd met ziekte, pijn en verdriet bij patiënten en hun naasten. Het kan heel frustrerend zijn om een patiënt niet te kunnen genezen.

Horecapersoneel en verkopers

Medewerkers in de horeca maken vaak lange dagen tegen een niet enorm hoog salaris. Zij krijgen regelmatig te maken met klanten die niet tevreden zijn en hun beklag doen bij het personeel. Daarnaast is het werk zwaar, in drukke horecagelegenheden maken de medewerkers op een werkdag heel wat kilometers.

 Daarnaast krijgen ook verkopers met stress te maken. Steeds weer opnieuw moeten zij een klant met een glimlach tegemoet treden en geduldig de voordelen van een product uitleggen. Tegenwoordig komt daar vaak de discussie bij dat een product online goedkoper is dan in een winkel en dat de klant nadat hij zich uitgebreid heeft laten informeren over een nieuwe wasmachine uiteindelijk zonder aankoop de deur uitgaat. Die aankoop doet hij dezelfde avond nog online, omdat het product van zijn keuze daar een stuk voordeliger is. De verkoper in de winkel blijft met lege handen achter, maar heeft wel een uur van zijn tijd besteed om alles grondig uit te leggen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…