Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden?

Bram
2 min read

We willen allemaal stralend witte tanden. Maar doe jij wel genoeg om je gebit gezond te houden?

1.Je hebt de juist tandenborstel

Een goede tandenborstel herken je aan zijn rechte steel en kleine kop. Hierdoor kan je makkelijk achteraan je tandenpoetsen. Een goede tandenborstel heeft zachte haartjes die je tandvlees niet kunnen kwetsen. Een elektrische tandenborstel is ook een prima keuze. Het heeft een ideale draaibeweging en je kan makkelijk tot achteraan in je mond poetsen.

2.Je poetst je tanden elke dag grondig

Je poetst je tanden minstens elke dag. Je zorgt ervoor dat alle vlakken goed gereinigd zijn en dat zie je aan je gezonde tanden. Je poetst je tanden zowel binnen, boven als buiten. Als je hebt gesnoept poets je je tanden nog eens extra om suiker te verwijderen.

3.Je hebt een goede tandpasta

Een tandpasta met fluoride helpt om gaatjes te voorkomen. Bovendien zal een lage dosis fluoride ervoor zorgen dat kleine gaatjes zich vanzelf kunnen herstellen.

4.Je flost tussen je tanden

Je gebruikt een flosdraad om ook de vlakken tussen je tanden goed te reinigen. Flossen is belangrijk om tandplak en bacteriën te verwijderen.

5.Je eet gezond

Je vermijdt suiker en zure voedingswaren. Hoe minder suiker je eet, hoe minder gaatjes je zal krijgen. Je poetst je tanden als je citroensap of andere zure voedingswaren hebt gegeten. Zuur tast je tandglazuur aan waardoor gaatjes kunnen ontstaan.

6.Je poetst je tanden gedurende 2 minuten

Vele mensen poetsen hun tanden niet lang genoeg. Je kan een klok plaatsen in je badkamer om er zeker van te zijn dat je je tanden twee minuten gepoetst hebt. Alleen zo ben je er zeker van dat je gebit goed gereinigd is. Ook met een elektrische tandenborstel geldt de regel van twee minuten. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…