Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een gezond en wit gebit: dit zijn de belangrijkste tips

Anaïs Foriers
3 min read

Een gebit is een visitekaartje. Ziet het er stralend wit en goed gezond uit? Dan krijg je veel meer voor elkaar. Het is van groot belang om goed voor je gebit te zorgen. Dat gaat veel verder dan twee keer per dag op de automatische piloot poetsen. Wat zijn dan wel de dingen die je moet doen? Met deze tips weet je al snel precies hoe je het moet aanpakken. Zo krijg ook jij dat mooie gebit waar je altijd al naar op zoek bent geweest.

Leg een goede basis

De kans is groot dat je gebit al niet meer zo wit is als het ooit was. Daarom is het belangrijk om te beginnen met een goede basis. Dat betekent dat bijvoorbeeld thuis tanden bleken een goed idee is. Door hier de juiste middelen voor te gebruiken, zorg je dat je tanden weer stralend wit worden. Alleen op die manier kan je er ook voor zorgen dat de tanden over langere termijn wit blijven. Wanneer je dat thuis doet, hoeft het bovendien ook niet te veel te kosten. Dat is ook een belangrijk voordeel om mee te wegen.

Letten op eten en drinken

Het is ook belangrijk om andere tips voor wittere tanden op te volgen. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om een aantal voedingswaren voortaan over te slaan. Frisdrank, thee en witte wijn zijn hier goede voorbeelden van. Al die dranken zorgen voor een flinke aanslag op de tanden. Dat geldt ook voor het eten van bijvoorbeeld bessen of paprika. Ook veel sausjes en dressings kan je beter niet meer gebruiken. Dat zijn allemaal middelen die ervoor zorgen dat je tanden veel sneller bruin of gelig worden dan je zou willen. Door een goed voedingspatroon bereik je dus veel meer.

Niet alleen poetsen, maar ook flossen

Een andere handige tip die veel goeds kan doen, is de aandacht vestigen op flossen. Wanneer je niet alleen je tanden goed poetst, maar ook voldoende flost, dan zorg je ervoor dat de stoffen die op en tussen je tanden blijven steken niet kunnen werken. Daardoor blijven je tanden dus ook veel beter wit. Juist door even de tijd te nemen en al je tanden goed langs te lopen, kan je heel veel bereiken. Het is bovendien heel gemakkelijk te doen, waardoor iedereen dus de voordelen van deze tip zelf goed kan gaan ervaren.

Door Anaïs Foriers

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…