Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een mooie wandeling in de buitenlucht? 5 ongekende trekpleisters!

5 min read

We weten allemaal waarom we wat vaker moeten buiten komen, maar soms ontbreekt het je aan inspiratie en wil je eens iets anders dan een toertje door je gemeente doen. Dat mag nu niet langer een excuus zijn! In België zijn er namelijk tal van prachtige locaties die perfect zijn voor een wandeling. We laten jullie die maar al te graag ontdekken. Voor dit artikel hebben we onze krachten gebundeld met onze collega’s van Travelmedia. Via hun platform ‘Goodbye Magazine’ vind je trouwens niet alleen inspiratie voor prachtige wandelingen in België, maar ook in het buitenland. Hup, tijd om die wandelschoenen aan te trekken!

Maar eerst even terug naar België dus. We hebben voor jullie vijf regio’s in verschillende provincies geselecteerd die perfect zijn voor een prachtige wandeling. We overlopen ze hieronder één voor één.

Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen zijn misschien voor heel wat mensen onbekend terrein, maar wees gerust: er valt heel wat te ontdekken. Dit natuurgebied is een groene oase van rust die zich toch dicht bij de stad bevindt en dus eenvoudig te bereiken is. Het is er heerlijk vertoeven, ook met kinderen. Je kan bijvoorbeeld samen met hen het Blotevoetenpad bewandelen. Dat niet kunstmatig aangelegd pad laat je kinderen spetteren door water, springen over houten balken en huppelen over houten installaties. Perfect om de zintuigen te prikkelen!

Je kan ook een bezoekje brengen aan het Geboortebos, waar voor elk kindje dat in Gent geboren wordt een boompje gepland wordt. Ondertussen wat vermoeid van al dat wandelen? Dan kan je even terecht in de Voshoek, aangelegd ter ere van Luc De Vos. Je kan er uitblazen op een bankje, of een bezoek brengen aan het bijenhotel.

Nieuwsgierig naar wat de Gentbrugse Meersen nog meer te bieden hebben? Bekijk dan zeker deze video!

Silsomboswandeling in Vlaams-Brabant

Voor de volgende wandeling trekken we naar het mooie Vlaams Brabant. Heb je zin in een fikse boswandeling? Dan is de Silsomboswandeling zeker iets voor jou. Dit mysterieus bos is vooral tijdens de prille zomer prachtig, want dan beginnen duizenden bosorchideeën en reuzenpaardenstaarten te ontluiken. Ga zeker ook op zoek naar het beeld van De Zwarte Madam, want er doet hierover een mysterieuze legende de ronde. In de buurt van het bos vind je bovendien ook het prachtige Kasteel van Perk en de mooie Heersemmolen.

Wil je meer bijzondere wandelingen in Vlaams-Brabant ontdekken? Bestel dan via deze link een gratis wandelboek! 

Tweebergenwandelroute West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen is de Tweebergenwandelroute een echte aanrader. Die wandelroute vertrekt vanuit het dorpscenter van Westouter en neemt je mee langs het natuurreservaat van de Sulferberg. Je vindt er prachtige planten. Deze wandeling is vooral in april de moeite, want dan staan de boshyacinten in bloei en kan je de uitgestrekte bloementapijten gaan bewonderen. Verder wandel je met deze route ook tot aan de top van de Rodeberg, waar je een prachtig uitzicht verkrijgt. Meer informatie over deze wandelroute vind je hier.

Ondertussen al zin gekregen om te wandelen? Ontdek via deze test welk #toerke er het best bij je past.

Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg

Weekendje Limburg? Bezoek dan zeker het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park in België! Je vindt er voor elk wat wils: natuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de prachtige Mechelse Heide. Ben je iets avontuurlijker? Beklim dan de terriltoppen in Connecterra, om er vervolgens van een adembenemend uitzicht te genieten. Geschiedenisfreaks kunnen in Pietersheim op zoek gaan naar het verleden en kinderen kunnen terecht in de kinderboerderij met speeltuin. En er zijn nog zo veel meer dingen die je in het Nationaal Park kunt doen. Meer info vind je op de website van Visit Limburg.

Rolstoelvriendelijk wandelen in Antwerpen

En dan is er tot slot nog Antwerpen. In Klein-Brabant vind je een aantal kortere, rolstoelvriendelijke wandelingen. Onderweg krijg je een mix van cultuur, natuur en geschiedenis voorgeschoteld. Bovendien zijn de landschappen er erg afwisselend. Verder kan je op toerismekleinbrabant ook je eigen wandelroute uitstippelen. Meer inspiratie nodig voor charmante wandelingen doorheen het mooie Scheldeland? Bestel dan via deze link het Scheldeland vakantieboek!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…