Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een vrouw of een gezicht? Deze optische illusie zegt veel over je persoonlijkheid

Joke Vereecken
3 min read

Afbeeldingen kunnen veel zeggen over je persoonlijkheid en manier van denken. Een aantal weken geleden deelden we al een afbeelding die bepaalde of je verlegen of zelfzeker was, en deze week doen we er nog eentje bij.

Optische illusies die bepalen wat voor soort persoon je bent, zijn niets nieuws. Die kunnen namelijk aantonen hoe je brein werkt, en dat kan op zijn beurt dan weer in contact staan met een bepaald persoonlijkheidskenmerk. En dat is ook het geval in deze video op het YouTube-kanaal BRIGHT SIDE.

Vrouw of gezicht?

In de video geeft het kanaal verschillende voorbeelden van illusies, maar eentje springt er toch bovenuit. Op die afbeelding kan je namelijk twee dingen zien: een zittende vrouw en een gezicht in een rare vorm. Als je een tijdje naar de illusie staart, dan kan je ze zonder twijfel allebei zien, maar het gaat om welke je als eerste ziet.

Je eerste reactie zou veel zeggen over je manier van denken, waardoor dat gekoppeld kan worden aan een aantal persoonlijkheidskenmerken. Als je op deze afbeelding eerst een donkerharige zittende vrouw ziet, dan zou je een gereserveerd persoon zijn. ‘Je kan goed observeren en hebt oog voor detail’, klinkt het in de video. ‘Maar daarnaast ben je ook een gereserveerd en introvert persoon. Als je omringd wordt door veel mensen, dan gaat je sociale batterij snel leeg. Daardoor zien mensen je vaak als stil en verlegen.’

Maar als je in de afbeelding meteen een breed en bizar hoofd ziet, dan is dat helemaal niet het geval. ‘Dan ben je meestal extravert’, vertelt de voice-over. ‘Afspreken met vrienden en grote groepen geven je energie. Je bent een open persoon en gaat geen discussies uit de weg. Daardoor zien mensen je vaak als makkelijk te benaderen.’

Bekijk de volledige video hier:

Door Joke Vereecken

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…