Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voor de eerste keer op cruise? Enkele tips!

Camille
3 min read

Als je voor het eerste een cruise gaat maken is alles nieuw. Om je een idee te geven van alle praktische zaken waar je op moet letten tijdens je eerste dag geven we je onze beste tips:

Denk na over je handbagage

Als je bij de terminal aankomt wordt je bagage aangenomen door porters. Per koffer betaal en een dollar en je kunt naar binnen. Je koffers krijg je pas tegen de avond. De rest van de dag moet je dus genoeg hebben aan je handbagage. Zorg er daarom voor dat je alle noodzakelijke spullen zoals medicatie, fototoestel en toiletspullen in  je handbagage hebt.

Wees op tijd

Op je ticket staan twee tijden. De eerste tijd staat voor het moment waarop je kunt inschepen en de tweede tijd is de daadwerkelijke vertrektijd van het schip. Zorg ervoor dat je een uur eerder aanwezig bent dan de aangegeven inschepingstijd. Hiermee ontloop je de drukte en kun je op je gemak inchecken zonder lange rijen.

Maak kennis met je Room Steward

Als je ingescheept bent en je hut hebt opgezocht kun je alvast je Room Steward opzoeken en kennismaken. Dit is heel handig, want je kunt hem dan meteen informeren over jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld elke dag ijs hebben om je drankjes koel te houden? Welke dranken wil je in je minibar? De steward vertelt je over de mogelijkheden en zal alles doen wat in zijn vermogen ligt om het je naar de zin te maken.

Neem een rondleiding door de Spa

Op veel cruiseschepen kun je voor een vast bedrag per week gebruik maken van de spa. Omdat dit vaak toch om een behoorlijk bedrag gaat kun je er voor kiezen om meteen op de eerste dag een rondleiding vragen in de spa. Zorg dat je alles te weten komt over de mogelijkheden en het aanbod van behandelingen. Je komt er vanzelf achter of je het de moeite waard om een toegangsticket te kopen. Als je besluit dat je het wilt doen is het verstandig om te vragen welke behandelingen op welke tijden beschikbaar zijn. Sommige behandelingen zijn snel volgeboekt en je wilt natuurlijk wel krijgen waarvoor je betaald. Op tijd reserveren kan dan noodzakelijk zijn.

Eet je lunch op de eerste dag niet in het buffetrestaurant

De meeste passagiers hebben op de dag van inscheping al een hele reis achter de rug. Ze zijn hongerig en zullen dus massaal richting het buffetrestaurant gaan voor een lunch. Hierdoor is het meestal erg druk en de kans is groot dat je geen tafeltje kunt vinden. Kies er dan liever voor om op de eerste dag ergens anders op het schip te lunchen. Hiermee vermijdt je de drukte en kun je in alle rust bijtanken. 

Ga naar de Safety Drill

Op de dag van inscheping vindt er altijd een Safety Drill plaats. Dit is een veiligheidsoefening waarbij jouw aanwezigheid verplicht is. Iedereen wordt geteld en als je niet present bent wordt je uit je hut gehaald en geregistreerd. Je loopt zelfs het risico dat de kapitein je van boord zet als je niet op komt dagen. En dit is eigenlijk volkomen terecht. Veiligheid gaat immers voor alles.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…