Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Items die je zeker mee moet hebben op een Cruise!

Camille
3 min read

Een cruise maken is leuk en spannend, zeker als het je eerste keer is. Natuurlijk heb je de vanzelfsprekende benodigdheden allang ingepakt. Maar omdat een cruise iets anders is dan een normale reis is het mogelijk dat je toch wat zaken over het hoofd ziet. Om goed voorbereid te vertrekken, helpen wij je daarom met een lijstje van de 10 belangrijkste items die je echt niet mag vergeten:

Lees van tevoren de kledingvoorschriften

Het is verstandig om eens extra na te denken over de kleding die je meeneemt. Op een cruiseschip gelden vaak kledingvoorschriften. Op sommige schepen is deze heel casual maar er zijn ook schepen waar je geacht wordt chique gekleed aan het diner te verschijnen. In dat geval is het handig om wat formele kleding mee te nemen zoals een galakleed voor dames of een kostuum voor de heren.

Zorg voor warme kleding

Op het dek kan het flink waaien, dus zorg ervoor dat je ook voldoende warme kledingstukken bij je hebt. Het handigste is om verschillende lagen over elkaar aan te trekken. Zo kun je altijd wat uit doen als de zon schijnt en wat extra’s aantrekken als de wind opkomt. Als je graag sport en van plan bent om gebruik te maken van één van de sportfaciliteiten is het natuurlijk handig om ook sportkleding mee te nemen.

Check of je een visum nodig hebt

Als je een cruise maakt, kun je voor bepaalde landen een visum nodig hebben, zeker al je reist naar een bestemming buiten Europa. De aanbieder van de cruise zal je hier niet per sé over informeren. Zoek dus zelf uit of je er één nodig hebt en vraag deze tijdig aan! Uiteraard kan het ook nodig zijn om bepaalde vaccinaties, bijvoorbeeld een malariaprik, te halen.

Denk na over je handbagage

Op de dag van inscheping krijg je pas ’s avonds je koffers. In de tussentijd wil je natuurlijk wel de beschikking hebben over al je belangrijke papieren, tickets, identiteitsbewijzen enzovoorts. Pak deze daarom in je handbagage. Doe hier ook wat toiletspullen in, zodat je je aan boord alvast wat op kunt frissen.

Voorkom zeeziekte

Zeeziekte kan iedereen overkomen, zeker als de zee ruw is. Het is daarom verstandig om altijd tabletjes bij je te hebben. Je kunt hiervoor de tabletjes tegen wagenziekte kiezen. In deze tabletjes zit cinnarizine, cyclizine of meclozine. Deze stofjes helpen tegen wagenziekte maar ook zeeziekte.

Overige handige zaken

Dingen die niet direct noodzakelijk zijn maar toch goed van pas kunnen komen:

  • Een verrekijker, zodat je kunt genieten van het uitzicht.
  • Een reis strijkijzer om je kleding uit de kreukels te helpen.
  • Een luchtverfrisser, heel praktisch als je een hut zonder balkon hebt.
  • Een omslagdoek die je kunt gebruiken als hoofdbedekking wanneer je religieuze plaatsen bezoekt.
  • Een laptop, zo kun je vast wat research doen naar alle geplande stops.
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…