Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Feit of fabel: babyvoeding in potjes bevat extra conserveermiddelen

4 min read

Babyvoeding in potjes zoals die van Olvarit maakt deel uit van het dagelijks leven van veel jonge gezinnen. De potjes babyvoeding komen in verschillende smaken, zijn handig om mee te nemen en ook nog eens lang houdbaar. Maar hoe komt dat laatste eigenlijk? Zitten de potjes niet vol met bewaarmiddelen als ze zo lang houdbaar zijn? En zijn potjes babyvoeding gezond?

Bevatten potjes Olvarit babyvoeding conserveermiddelen?

Vraag verschillende ouders om je heen of babyvoeding in potjes volgens hen bewaarmiddelen bevat en je krijgt zowel ‘ja’ als ‘nee’ te horen. Blijkbaar heerst er dus nog altijd veel onzekerheid onder ouders over de vraag of er al dan niet conserveermiddelen aan de potjes zijn toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Dat blijkt ook uit volgende video:

Het antwoord is wel degelijk ‘nee’: babymaaltijden mogen geen bewaarstoffen of kleurstoffen bevatten, dat is wettelijk bepaald. De vraag is dan natuurlijk hoe het mogelijk is dat potjes babyvoeding zo lang bewaren.

Waarom zijn potjes babyvoeding zo lang houdbaar?

Het productieproces van de babyvoeding van Olvarit is eigenlijk best kort. Het bestaat uit slechts 6 verschillende stappen:

  • Wassen groenten en/of fruit
  • Snijden groenten en/of fruit
  • Stomen groenten en/of fruit
  • Pureren
  • In het potje doen
  • Kort verhitten

Doordat de potjes op het einde van het proces nog even kort verhit worden, wordt het potje vacuüm getrokken. Zo blijven de potjes lang houdbaar.

Potjes babyvoeding van Olvarit gezond als onderdeel van gezonde, gevarieerde voeding?

Wil je je baby gezond laten eten? Dan kan je hem/haar gerust een potje babyvoeding geven. De groenten en het fruit voor de babyvoeding van Olvarit worden geteeld op speciale ‘babyvelden’ ver weg van snelwegen en worden steeds aan strenge eisen onderworpen.

Doordat de ingrediënten tijdens het productieproces enkel gestoomd worden, blijven de vitaminen en mineralen goed bewaard. De potjes bevatten geen bewaarmiddelen of andere onnodige toevoegingen. Je baby krijgt dus pure, natuurlijke ingrediënten voorgeschoteld. 

Ontdek meer over hoe babyvoeding in potjes gemaakt wordt in onderstaande video:

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…