Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Fietsen langs de Atlantische Oceaan

Camille
4 min read

Geniet van de frisse zeewind, de zon op je gezicht en de mogelijkheid om aan het eind van een intensieve dag uit te rusten aan de zee. Dit is wat fietsen langs de Atlantische Oceaan zo aantrekkelijk maakt!

Vanuit het fraaie ‘Groene Venetië’ naar de azuurblauwe kust

De Franse Atlantische kust laat zich kenmerken door uitgestrekte baaien en prachtige stranden. Rondom deze oases van rust vind je heerlijk geurende pijnboombossen, waarvan de schaduw voor enige verkoeling zorgt in de zomermaanden. Over het algemeen zijn de routes in het gebied tussen het Groene Venetië en de Atlantische kust zeer haalbaar voor mensen met weinig fietservaring.

Het Groene Venetië, of nat moeras, ligt genesteld in het interregionale park van het Moeras van Poitou, tussen Niort en de baai van Aiguillon. Het is een vredig gebied dat lopend of fietsend, met een bootje of in een kano verkend kan worden.  Je gedachten dwalen hier snel af door de vredige en mysterieuze landschappen.

Het gebied kent weinig hoogteverschillen, waardoor je met een goede training in België een heel eind zal komen. Tijdens de fietstochten kom je langs bossen, ontdek je de lange stroken zee en natuurlijk kan je de  duinen bewonderen in het gebied rond de Atlantische kust. Kortom, een garantie omgeving om te fietsen!

Tips voor onderweg

1. Kledij

Kledij is hierbij heel belangrijk. Een speciale fietsbroek kan nuttig zijn.

Als je een hele dag onderweg bent, is het vaak lastig om te wisselen van kleding. Afhankelijk van de temperatuur, je inspanning, de wind, de luchtvochtigheid, etc. wisselt toch het gevoel van comfort. Denk aan een rustpauze in de wind boven op een helling, nadat je deze helling dapper hebt beklommen. Gelukkig bestaat er naast de gebruikelijke (sport)kleding ook kledij die wat meer op meerdaagse fietstochten gericht is.

Fietshandschoenen verhogen ook het comfort en beschermen je handen.

Laat regen je vakantie niet bederven! Neem dus ook regenkleding mee.  Zorg dat het regenjasje langs de achterkant lang genoeg is voor op de fiets. En mocht je in harde wind gaan fietsen, dan kan je er best ook op letten dat het jasje niet te wijd is. De fietsponcho is ook een mogelijkheid: licht, luchtig en goedkoop. Het vangt wel meer wind op.

Zorg tot slot voor een lichte regenbroek.  En we raden aan om schoenen te dragen met een harde zool waar je zowel goed mee kunt fietsen als wandelen.

2. Helm

We adviseren om onderweg altijd een helm te dragen. De moderne helmen hebben een gepaste ventilatie, zodat je het niet te warm krijgt.

3. Water

Het is belangrijk om onderweg voldoende water te drinken. Door transpiratie nemen je vochtbalans en je prestaties evenredig af. Kleine snacks voor onderweg vullen de verbruikte energie snel aan en zo rijd je zonder overmatige vermoeidheid verder.

Vergeet vooral niet te genieten! Fietsvakanties bieden je heel wat vrijheid. Stop gerust onderweg eens om een mooie foto te maken. Snuif de geuren van de zeelucht en de bossen op of luister naar het gezang van de vogels. Fietsen is een ervaring die alle zintuigen prikkelt die we in het dagelijks leven niet vaak meer tegelijk gebruiken.

Klik hier voor meer info over Fietsvakanties »

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…