Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Fietsen langs de Moezel

Camille
3 min read

Ben jij al bekend met de Moezel? Deze rivier slingert tussen het Duitse Trier en Koblenz, waarbij het romantische wijngaarden, groene hellingen en knusse dorpjes aandoet. De idyllisch gelegen dorpjes bestaan vaak uit prachtige huisjes, kleine cafés waar men kan genieten van een gekend, lekker wijntje uit de Moezelstreek.

Fietsen langs de Moezel staat zodoende garant voor prachtige omgevingen, die je lang niet altijd tijdens een autovakantie zal zien. Dit maakt het fietsen langs de Moezel zo uniek! Een van de voordelen aan een fietsvakantie in het gebied rond de Moezel is dat de fietspaden veilig en zo goed als vlak zijn, waardoor je relatief eenvoudig op de plek van bestemming aankomt tijdens de verschillende etappes van je fietsroute.

Houd er rekening mee dat er af en toe geklommen en gedaald zal moeten worden. Trier ligt immers tegen het Alpengebied aan! Een goede fietsconditie en voorbereiding is dus een vereiste als je je fietstocht inde Moezelstreek tot een goed einde wilt brengen.

Een diversiteit aan prachtige plaatjes

Het dal van de Moezel staat voornamelijk bekend vanwege de wijnbouw uit dit gebied. Er zijn echter meer redenen om dit gebied te bezoeken! Tijdens je fietstocht langs de Moezel zal je door prachtige natuurgebieden met veel bossen komen, die je zeker tijdens de zomermaanden een verkoelende schaduw bieden. Wanneer je het bos uit fietst zal je kunnen genieten van prachtige uitzichten, passeer je talloze oude stadjes en tref je fraaie wijnbouwdorpjes waar fietsers vaak heel vriendelijk worden ontvangen. De oude stadjes zijn soms wat drukker door het toerisme in deze stadjes.

Fietsroute langs de Moezel

In het gebied rond de Moezel, Trier en Koblenz lopen verschillende fietsroutes over degelijke fietspaden, die goed bewegwijzerd zijn. Doorgaans raadt men aan om in de periode van april tot en met september in dit gebied te fietsen, omdat het in die periode het weer het best meezit. Het is raadzaam om een routeboekje te kopen vooraf, zodat je weet hoe je moet fietsen als de bewegwijzering tijdelijk ontbreekt.

Een van de populairste fietsroutes langs de Moezel is de route van Wormeldange naar Koblenz. Deze route beslaat 230 kilometer en is goed te doen in drie tot vier dagen. Bij aankomst in Koblenz kun je een dag besteden aan het bezoeken van deze stad.

<< Meer info over deze fietsvakantie >> 

 

Bewaren

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…