Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Fietsvriendelijke vakantiebestemmingen

Camille
4 min read

Europa kent verschillende prachtige vakantiebestemmingen! Denk aan de Atlantische kust, de kust bij de Middellandse Zee, verschillende Europese hoofdsteden, enzovoort. Steeds vaker kiezen Belgen voor een fietsvakantie, mede door het toegenomen aantal fietsvriendelijke vakantiebestemmingen en de enorme vrijheid die je hierdoor krijgt. Bovendien kan je de stad of het land dat je doorreist op een actieve en verrassende manier ontdekken. Heerlijk toch?

Of je nu een fietsexpert bent of een debutant, deze fietsroutes zullen je inspireren om de weg op te trappen.

1.Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is mogelijk een van de mooiste bosgebieden uit Europa. Dit dichtbeboste gebied kent tal van verschillende groentinten, voldoende schaduw en knusse, pittoreske dorpjes. Kortom, de ideale ingrediënten voor een geslaagde fietsvakantie! In het Zwarte Woud vind je een combinatie van bergen, bossen, uitgestrekte wijngaarden, romantische valleien en leuke steden met verschillende soorten vakwerkhuizen. Tijdens je fietstocht door het Zwarte Woud zal je op plekken komen die je met de auto nooit zou bereiken. Dit maakt een fietsvakantie in het Zwarte Woud zo leuk en uitdagend! De ene dag fiets je tussen de vlakke landerijen, terwijl je een andere dag het grootste deel van de etappe aan het klimmen en dalen bent.

Meer info over deze fietsroute? >>

2. Oostkantons

De Vennbahn is een prachtige fietsroute (in Duitsland) die gedeeltelijk door de Eifel loopt. Je fietst over een historische oude spoorweglijn. Dat betekent dat de stijgingen minimaal zijn en je optimaal kan genieten van de prachtige uitzichten. De Vennbahn is zeer populair onder fietsers en dat heeft zijn gegronde redenen. Het is een prachtige fietsroute van maar liefst 125 km. Je maakt kennis met het indrukwekkende landschap, de flair van de grensstreek, grappige anekdotes en kilometers authentiek fietsplezier.

Meer info over deze fietsroute? >>

3. Zonnige Karinthië

Of wat dacht je van fietsen door het zonnige zuiden van Oostenrijk? Het milde klimaat en het adembenemend landschap van bergen en meren zorgt meteen voor de vakantie van je leven. Maar Karinthië onderscheidt zich nog het meest van andere vakantiebestemmingen door de bijzondere levensinstelling: een mix van luchtigheid, rust en vrolijkheid. Juist deze levenslust geeft een heel bijzonder vakantiegevoel dat onlosmakelijk bij een verblijf in Karinthië hoort.

Te midden de wondermooie natuur bevindt zich een zeer goed uitgebouwd fietswegennetwerk .

Zo kan je kennis maken met fietsroutes langs het prachtige Drautal en het Italiaanse Pustertal. Over het algemeen is het fietsparcours vlak, met af en toe een zachte klim. Dit is echt dé fietsvakantie voor natuurliefhebbers.

Meer info over deze fietsroute? >>

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…