Gebakken tonijn met spinazie

gebakken-tonijn-met-spinazie.jpg

Variatie is van essentieel belang in een gezond voedingspatroon. Het kan lastig zijn om een eetpatroon te veranderen en om nieuwe gerechten uit te proberen. Om je weer te voorzien van wat gezonde variatie, vind je hier een heerlijk recept: gebakken tonijn met spinazie.

Goed voor de gezondheid

Tonijn is een uitstekende bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en goede vetten. Hierdoor hoort het eten van deze vis goed thuis in een gezond dieet.

Combineer de gebakken tonijn met spinazie voor een heerlijke maaltijd. Spinazie is ook heel gezond, want het zit boordevol ijzer, vitaminen, mineralen en vezels. Spinazie zorgt voor sterkere botten, een gezond hart en de opbouw van spieren, en mag daarom niet ontbreken aan je dieet. Je kunt deze schotel heel goed serveren met bruschetta of aardappeltjes.

Benodigdheden 2 personen

  • 2 stukken verse tonijnfilet
  • 500 g verse bladspinazie
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 el koriander (fijngesneden)
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 2 el Becel Light Vloeibaar
  • Halve citroen
  • Peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Bestrijk de tonijnfilets met wat citroensap en kruid deze vervolgens met zout, peper en een halve eetlepel koriander.
  • Bak de tonijn in een koekenpan met de Becel Light gedurende ongeveer twee minuten aan elke kant.
  • Neem de tonijn uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  • Snij de sjalot en knoflook in dunne plakjes en bak ze lichtjes glazig in een pan. Doe daarna de tomaatjes erbij en bak ze gedurende twee tot drie minuten. Voeg hier nog een halve eetlepel koriander aan toe met wat citroensap.
  • Voeg hierna de spinazie toe, en laat deze al omscheppend slinken. Kruid de spinazie met nootmuskaat.
  • Verdeel tot slot de spinazie en tomaatjes over twee borden, strooi hier nog een eetlepel korianderzaadjes overheen en leg de tonijnfilets erop. Voilà, et bon appétit!