Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gemakkelijk met de fiets op reis

Camille
4 min read

Wil je graag de wereld op een actieve en verrassende manier ontdekken? Kies dan eens voor een fietsvakantie! Op de fiets heb je echt contact met het land waar je doorheen reist: je bent actief bezig in de buitenlucht, ontmoet de lokale bevolking, kunt stoppen waar je wilt en komt op plaatsen die met een auto niet of moeilijk bereikbaar zijn. Op de fiets proef je het mooiste van binnen-en buitenland!

Vrijheid

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een fietsvakantie is de grote vrijheid. Je legt heel wat langere afstanden af dan te voet en tegelijkertijd geniet je optimaal van de omgeving en het landschap. Op elk moment kan je een pauze inlassen voor een terrasje of een kleine zijuitstap.

Daarnaast combineer je een ontspannende vakantie met een gezonde portie lichaamsbeweging. Bovendien kan je een fietsreis budgetvriendelijk houden. Je hoeft geen dure brandstofrekening te betalen, een goed gevulde drinkbus met water en een energievolle maaltijd af en toe volstaan om je bolide gaande te houden.

Uitrusting

Reizen met de fiets is goedkoop, maar toch investeer je best in degelijk materiaal. Je moet namelijk enkele uren per dag op je fiets rijden en dan wil je liever geen technische problemen onderweg. Laat een fietsenmaker voor je vertrek je fiets nauwkeurig controleren. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over het materiaal zodat je averij zelf snel kan oplossen. Neem verder enkel het meest noodzakelijke mee.

Zorg dat je ook niet te zwaar beladen bent. Een fietspomp en een bandenreparatiekit zijn uiteraard geen overbodige luxe. En neem voor alle veiligheid ook maar die helm mee! Draag comfortabele, lichte en waterdichte kledij. Denk ook aan waterdichte overschoenen zodat je geen drie dagen met natte voeten moet rondrijden.

Conditie

Plan je een langere fietsvakantie? Test dan op voorhand even je conditie. Gemiddeld kan een fietser zo’n 50-100 km per dag afleggen. Hou hierbij rekening dat niet iedereen op hetzelfde tempo rijdt. Het kan dus handig zijn om op voorhand te weten welke afstand jij dagelijks kan afleggen.

Een goede voorbereiding is essentieel

Om gemakkelijk met de fiets op reis te kunnen gaan is een goede voorbereiding essentieel. Stippel je route op voorhand uit.  Zoek naar bestaande routes op blogs, forums en toeristische websites. Maak een kopie van je reisweg. Duid hierop je traject aan en noteer eventuele opmerkingen en routeadvies.

Een GPS kan je reis vergemakkelijken, maar een goede voorbereiding blijft handig. Als je zelf je parcours kiest, bekijk dan ook eens de hoogteverschillen. Dit soort informatie is moeilijk te vinden. Op www.bikeroutetoaster.com kan je je route maken zoals op Google Maps.

Er bestaan ook organisaties (bv. Lauwers reizen) die je fietsvakantie regelen van start tot finish. Het enige wat jij nog moet doen is fietsen! Ze brengen je veilig en op een gezellig manier naar je bestemming, voorzien van alle comfort inclusief aanhangwagen voor de fietsen. Uitstekende verblijfhotels zijn vooraf voor je geregeld in half pension met avondmaal op de eerste dag tot en met ontbijt op de laatste dag. Bijkomende voordelen zijn:

  • De huur van de kwalitatieve fietsen is inbegrepen in de prijs.
  • De routes zijn volledig uitgestippeld door zeer ervaren gidsen, die je professioneel begeleiden tijdens de fietstochten.
  • Je kan kiezen uit meer dan 20 verschillende bestemmingen met zeer toegankelijke routes. De nadrukt wordt gelegd op ontdekken en genieten.

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…