Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe voorkom je gespannen spieren en stijfheid na sport?

Olivier
4 min read

Je zal regelmatig gespannen en stijve spieren hebben nadat je hard gesport hebt. We zien dit als iets dat bij sporten hoort, terwijl er een duidelijke reden is waardoor je hier last van hebt.

Magnesium zorgt van nature voor soepele spieren en sterke botten. Wanneer er voldoende magnesium in het lichaam aanwezig is zal je dus niet snel last krijgen van gespannen spieren.

Bijna 60 procent van de mensen heeft tegenwoordig een magnesiumtekort. Als jij dus gespannen spieren hebt, is de kans groot dat dit door een tekort aan magnesium komt.

Maar hoe komen we aan dit tekort en hoe lossen we het op?

Hoe ontstaat een magnesiumtekort

Van oorsprong kregen we voldoende magnesium uit ons voedsel binnen. Doordat er niet meer zoveel magnesium uit de grondbodem te verkrijgen is dan vroeger het geval was, zit er ook minder magnesium in ons eten. Tevens heeft de bewerking van voedingsmiddelen een negatieve invloed op de hoeveelheid magnesium in ons eten gehad.

We eten verder vaker slecht voedsel, zoals frisdrank en fastfood. Dit zorgt er weer voor dat we meer magnesium nodig hebben om dit te kunnen verwerken.

De tweede belangrijke reden dat er vaker magnesiumtekorten ontstaan, heeft te maken met stress. We leiden een steeds stressvoller bestaan waar stress kortom niet meer weg te denken is.

Stress zorgt ervoor dat we meer magnesium nodig hebben, want stress is een grootverbruiker van dit mineraal. Het is dan ook geen verrassing dat de hoogste magnesiumtekorten bij mensen met veel stress wordt geobserveerd.

Een einde maken aan het magnesiumtekort

Voldoende magnesium helpt jou beter te presteren tijdens maar ook na het sporten. Als je nu nog veel last van gespannen en stijve spieren hebt, zal dat verholpen kunnen worden door goed op de inname van magnesium te letten.

Je wilt je weer prettig kunnen voelen na een zware sportsessie. Met een vernieuwde focus op magnesium, komt dat gevoel dichterbij.

Je kunt op verschillende manieren magnesium binnenkrijgen, waarvan voedsel de bekendste is. Voedingsmiddelen als zonnebloempitten, vijgen, avocado en pure cacao staan bekend als voeding dat rijk aan magnesium is.

Alhoewel je maar kleine hoeveelheden magnesium uit deze voedingsmiddelen kunt halen, is het een begin. De effectiefste methode om de tekorten te verhelpen is door gebruik te maken van voedingssupplementen.

Voedingssupplementen als de magnesiumtabletten van Ultractive hebben aangetoond de magnesiumreserves aanzienlijk te kunnen aanvullen. Met een enkele tablet kan een dagelijks magnesiumtekort al verholpen worden.

Doordat je deze tabletten online en in de winkel kunt kopen, hoef je niet te investeren in tropische groentes of vruchten zoals avocado’s en vijgen. Met een simpele tablet kan er ook krachtig worden opgetreden tegen een magnesiumtekort.

Een einde maken aan stijve en gespannen spieren na het sporten? Pak dan je magnesiumtekort aan!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…