Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe Bloed uit het Oor Voorkomen?

Olivier
4 min read

Een sportblessure als bloed uit het oor kan heel lastig zijn. Vooral omdat het vaak om een blessure gaat die nog weken of maanden blijft aanhouden. Neem bijvoorbeeld een gescheurd trommelvlies het herstel hiervan kan 3 tot 6 maanden duren. Tot die tijd loop je rond met een sportblessure. Als je hierdoor veel last hebt van duizeligheid dan is de kans dat je niet eens kan sporten. Bloed uit het oor voorkomen is dan natuurlijk de beste optie. Natuurlijk wil je graag een sportblessure voorkomen, maar een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Onbewust loop je tegen een tegenstander aan en kom je in een ongeluk terecht. Gelukkig hoeft het lang niet altijd zo te lopen. Bloed uit het oor kan je soms ook voorkomen doordat het door andere oorzaken ontstaat. Oorzaken waar je achteraf wel wat aan had kunnen doen.

Gescheurd trommelvlies tijdens het zwemmen

Eén van de grootste oorzaken van een gescheurd trommelvlies is door te gaan zwemmen. Zodra het trommelvlies scheurt ontstaat er veel pijn en komt er bloed uit je oor. Het lijkt vaak ernstiger dan het is, maar als je regelmatig zwemt dan wil je dit natuurlijk voorkomen. Als eerste is het belangrijk dat je niet teveel onderwater gaat zwemmen. Zwem zoveel mogelijk met je hoofd boven water. Zo voorkom je dat de druk te hoog wordt en dat je trommelvlies scheurt. Eventueel kan je dit ook proberen te voorkomen door met gehoorbeschermers te zwemmen. Speciaal voor zwemmers zijn er gehoorbeschermers ontwikkeld om je oren tegen de druk te beschermen. De kans op bloed uit het oor wordt zo minder, maar er is nog wel steeds een kans dat ze scheuren door een te hoge druk. Het is dus belangrijk om gewoon zoveel mogelijk bovenwater te blijven.

Voorkom een hoofdwond

Een hoofdwond kan helaas eigenlijk wel bij alle sporten ontstaan. Het is belangrijk om gebruik te maken van beschermende kleding om een hoofdwond proberen te voorkomen. Spring bijvoorbeeld niet op de mountainbike zonder een helm te dragen. Zelfs als je nog zo goed kan fietsen kan het voorkomen dat er een onverwacht gat in de weg zit of je komt een andere fietser tegen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en goede beschermende kleding is belangrijk.

Door een helm te dragen kan je zo bijvoorbeeld bloed uit het oor voorkomen en andere ongemakken. Voorkom vandaag nog eventueel verdere problemen en draag bij de diverse sporten altijd een helm. Denk niet dat je het niet nodig hebt omdat je goed bent in een bepaalde sport. Iedereen heeft bescherming nodig en vooral bij het spelen van sport. De kans op hoofdletsel is groter dan je denkt. Ruim 70.000 sporters belanden jaarlijks op de eerste hulp met hoofdletsel. Probeer dit dus altijd te voorkomen met beschermende kleding

Voorkom schedelletsel

Een hoofdwond is misschien niet heel erg vergelijk met een schedelletsel. Een breuk in de schedelpan kan flink wat bloed uit het oor opleveren. Gelukkig is een schedelbreuk vaak met rust te genezen, maar toch kan je het beter voorkomen dan genezen. De simpele oplossing hiervoor is door beschermende kleding te dragen. Wees voorzichtig tijdens het sporten en neem geen risico’s die je gezondheid op het spel kunnen zetten. Draag dus gewoon een helm en denk niet dat jij die helemaal niet nodig hebt. Iedere sporter dient gewoon een helm te dragen om zo eventueel letsel te voorkomen. Achteraf had je vast en zeker gedacht had ik toch maar wel een helm gedragen. Probeer dit moment dus te voorkomen met een helm tijdens het sporten.

Tips om bloed uit het oor te voorkomen

  • Neem geen risico’s tijdens het sporten.
  • Draag beschermende kleding zoals een helm.
  • Duik niet onderwater om scheur in het trommelvlies te voorkomen.
  • Maak tijdens het zwemmen gebruik van een speciale gehoorbeschermer.
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…