Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe ga jij het blokje om? Ontdek hoe jij een #toerke kan doen

3 min read

Kuier jij dikwijls eens door het stadscentrum, ga je te voet naar de bakker om de hoek of ga jij tijdens het lunchen eens een blokje om? Het kan allemaal, er zijn namelijk heel wat verschillende manieren om een #toerke te doen. Kom er met deze test achter welk #toerke er het best bij je past.

 Deze drie manieren vinden wij het leukst

1. De babbelaar

Deze wandelaar heeft geen boodschap aan ellenlange kilometers, prachtige uitzichten of pittoreske weggetjes. Neen, het belangrijkste voor de babbelaar is het gezelschap. Hij sleurt familie, kinderen, vrienden en kennissen mee om bij te praten en alle laatste nieuwtjes te horen te krijgen. Wandelt de babbelaar alleen, dan heeft hij steevast zijn smartphone aan zijn oor.

2. De organisator

Deze wandelaar houdt van gezellige toerkes. Hij gaat nooit alleen wandelen, maar maakt er altijd een spektakel van. Dat is het type wandelaar dat grondig nadenkt voordat hij de deur uit stapt. Hij organiseert wandelmeetings met de collega’s en maakt zijn blokje om zo efficiënt mogelijk. Zo probeert hij in één wandelingetje langs de bakker en de bank te passeren én ook nog eens de kinderen af te halen van school.

3. De dromer

De dromer vertrekt voor zijn dagelijkse toerke zonder enige voorbereiding. Hij maakt een wandelingetje om tot rust te komen en even wat me-time in te lassen. Ook wandelt hij het liefst in de natuur zodat hij helemaal van de stilte kan genieten

Herken jij jezelf in een van deze drie types of doe jij je dagelijkse toerke op een totaal andere manier? Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten wandelaars. Ontdek welk type jij bent in deze test van Partena Ziekenfonds. Want uiteindelijk maakt het niet veel uit hoe jij het blokje om gaat, zolang je maar voldoende beweegt, een frisse neus haalt en geregeld het daglicht ziet. Er gaat niets boven een dagelijks toerke om je luchtwegen gezond te houden, stress te verminderen en je bloeddruk en hartslag op een gezond niveau te houden.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…