Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe je nagels en haar opnieuw laten stralen?

Camille
4 min read

De gezondheid van je nagels en je haar is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe gezonder je lichaam over het algemeen is, hoe gezonder je nagels en je haar zijn. Wil jij de gezondheid van je nagels en je haar optimaliseren, zodat je er stralend uitziet? Lees dan in dit artikel wat je kunt doen om je nagels en haar weer te laten stralen.

1. Eet de juiste voedingsmiddelen

Als je gezond bent vanbinnen, zie je er van buiten ook beter uit. De voedingsmiddelen die je eet hebben niet alleen invloed op je gewicht en op je huid, maar ook op je nagels en je haar. Eet voldoende groenten, eet veel fruit en eet gevarieerd. Vermijd hierbij voedingsmiddelen met grote hoeveelheden verzadigde vetten, suikers en transvetten, want dit is juist slecht voor de nagels en het haar. Gezonde vetten hoef je overigens niet te vermijden, want samen met eiwitten zijn deze voedingsstoffen juist goed voor je nagels en haar.

2. Last van droog en breekbaar haar?

Bij droog en breekbaar haar heb je een tekort aan vitamines en mineralen. De volgende voedingsmiddelen kunnen je hierbij helpen:

  • Avocado
  • Noten
  • Rood vlees
  • Eieren
  • Vette vis

Je haar bestaat voor het grootste deel uit proteïnes, dus producten eten met veel proteïne zorgt dat je haar weer gaat stralen.

3. Voor mooie en gezonde nagels

Breekbare en ongezonde nagels zijn ook meestal een gevolg van een tekort aan bepaalde vitamines. Niet alleen de vitamines A, B, C en D zijn belangrijk voor mooie nagels, maar ook calcium en zink zijn onmisbaar. Als je last hebt van witte vlekjes op je nagels, dan lijd je over het algemeen aan een calciumtekort. Deze voedingsmiddelen zijn hierbij aan te raden:

  • Noten
  • Spinazie
  • Broccoli
  • Groene bonen

Om meer zink binnen te krijgen eet je het best vis (schaaldieren), eieren of ontbijtgranen.

4. Verminder stress

Je nagels en haar kunnen ook minder stralen door een te grote hoeveelheid (dagelijkse) stress. Stress zou kunnen leiden tot haaruitval en/of een versnelde vergrijzing van je haren. Het is onduidelijk of stress daadwerkelijk celveroudering kan versnellen. Het is wel zo dat lichamelijke stress een oorzaak kan zijn van haarverlies. Doordat emotionele stress vaak gepaard gaat met lichamelijke stress, kunnen mensen met emotionele stress ook last krijgen van haaruitval. Ontspan voldoende en probeer stress te vermijden.

Heb je minder stress, dan zal je snel merken dat je nagels en haar sterker aanvoelen.

Neem de juiste vitaminen en mineralen

De hoeveelheid gezonde vitaminen en mineralen die je binnen krijgt, is ook van invloed op de gezondheid van je nagels en je haar. Eet voldoende vitaminen en mineralen en ondersteun je nagels en haar extra door hier speciale vitaminen voor te nemen.

Omnivit Hair Care is een voedingssupplement dat de haarwortels van binnenuit voedt. Het bevat een innovatieve mix van natuurlijke ingrediënten zoals zink, selenium, vitamine B en druivenpitextract. Het product is verkrijgbaar in de apotheek en een doosje is goed voor een kuur van 2 maanden. Om je haar het hele jaar door krachtig en gezond te houden is het raadzaam om twee keer per jaar een kuur van twee maanden te volgen.

Wil je hierover meer lezen? Klik hier.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…