Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe maak je jouw huid winterklaar?

Camille
3 min read

De dagen worden steeds korter en de koude maanden staan weer voor de deur. Dat betekent dalende temperaturen en droge lucht door de verwarming. Door de overgang van warm naar koeler weer wordt de huid steeds droger en valer. Het is een must om ook jouw beauty ritueel hier op af te stemmen. Wij geven we je tips om jouw huid winterproof te maken, zodat je de grauwe dagen stralend tegemoet ziet!

Ook bescherming in de winter

Het is onzin om te denken dat je alleen in de zomer jouw huid extra hoeft te beschermen. Ook in de winter kan de huid beschadigingen oplopen. Een droge huid is bijvoorbeeld een van de problemen die om de hoek komt kijken. Een gezonde huid is bedekt met een natuurlijk laagje lipiden of vetstoffen. Deze vetstoffen zorgen ervoor dat vocht niet zomaar uit de huid kan ontsnappen, waardoor de huid zacht en soepel blijft. Op deze manier vorm je als het ware een natuurlijke barrière tegen de buitenwereld. Koud weer of het gebruik van de verkeerde soort zeep kan dit proces verstoren waardoor een droge huid ontstaat. Een droge huid kan de rimpels en lijntjes in de huid versterken en verdiepen. En dat willen we natuurlijk niet!

Hoe maak je jouw huid winterklaar?

Er zijn gelukkig een aantal makkelijke tips om een droge huid te voorkomen.

1. Crème

De beste manier om een droge huid te voorkomen is door beschermende werking van de vetstoffen op de huid een handje te helpen. Het belangrijkste credo deze winter is dan ook: investeer in een goede moisturizer! Een moisturizer is een vloeibare 'crème' die je huid beschermt, verzorgt en hydrateert. Moisturizers zorgen er voor dat vocht niet te snel uit de huid ontsnapt. In de winter is het motto: hoe vetter, hoe beter. Een goede moisturizer brengt stoffen in de huid die vervolgens als een soort mini sponsjes vocht vasthouden. Er zijn veel verschillende producten in omloop. Kies altijd voor een milde moisturizer op basis van natuurlijke producten.

2.  Lippenbalsem

Een wandeling in de sneew kan fijn zijn, maar pas op.  Sneeuw en ijs weerkaatsen namelijk schadelijke stralingen waardoor de huid extra gevaar loopt. Kies voor een een goede vette lippenbalsem om lelijke kloofjes en vervelende droge lippen te voorkomen. Lippen verliezen over het algemeen extra snel vocht. Smeer ze daarom in de winter geregeld met lippenbalsem in.

3. Warme kledij

Probeer zo veel mogelijk contact met koude lucht te voorkomen. Trek warme kleding en handschoenen aan wanneer je veel fietst of buiten bent. Voorkom irritatie van de huid door zoveel mogelijk natuurlijke stoffen zoals katoen, zijde of linnen als onderkleding aan te trekken.

4. Onder de douche

Gebruik een vettige douchegel. Bij voorkeur een op oliebasis, zodat deze een beschermlaagje achterlaat op je huid. Dep je lichaam nadien heel zachtjes af, vooral je gezicht en gebruik na het douchen een bodylotion met olie of een bodybutter. De laatste is extra voedend. Vermijd producten met parfum bij een geïrriteerde huid.

5. Voetverzorging

Veel mensen hebben tijdens de winter last van koude voeten, dat ontstaat door een slechte doorbloeding. Daarnaast kan knellende schoenen of te lang stilzitten daar ook aan bijdragen. Verwarm je voeten aan de hand van een hete douche of een warm voetenbad. Smeer achteraf je voeten in met een verzorgende voetencrème.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…