Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe merk je dat je huisdier ziek is?

Milan
3 min read

Een hond, kat of poes, cavia of toch vissen. Heb je ook een huisdier in huis? Een goede verzorging in een gezonde omgeving zorgt ervoor dat je huisdier gezond is. Ook de juiste voeding is uiteraard belangrijk, zodat je huisdier weerstand opbouwt in alle jaargetijden. Toch kan het nog voorkomen dat je huisdier ziek wordt, zonder dat je daar zelf iets aan kunt doen. Je kunt wel symptomen waarnemen bij je huisdier die wijzen op een vorm van ziekte. Welke symptomen zijn dit?

Je kat of hond


Mocht je kat of hond ziek worden, dan hoef je niet altijd direct naar de dierenarts met je huisdier. Wel is het belangrijk om op tijd signalen te herkennen, zodat je weet wat er aan de hand is. De huid en vacht van je kat zijn heel belangrijk, evenals een goede verzorging hiervan. Dit kan onder andere door middel van goede voeding en vaak kammen.

Wondjes op de huid

Mocht je niet voldoende tijd besteden aan bovengenoemde zaken, dan kunnen er op de huid wondjes ontstaan. Hierin kunnen zich parasieten nestelen, die de situatie alleen maar slechter maken. In deze wondjes hopen zich veel bacteriën op, die op hun beurt weer kunnen leiden tot ontstekingen. Zo wordt je huisdier steeds iets minder fit.

Symptomen van ziekte


Als je huisdier geen fitte indruk maakt, vaak suf uit de ogen kijkt of lusteloos raakt, dan zijn dat symptomen die er op wijzen dat je huisdier ziek is. Je kunt zelf al onderzoek doen door de temperatuur op te meten. Voor de meeste huisdieren gelden dezelfde lichaamstemperaturen als voor een mens, deze zitten vaak tussen de 38 en 39 graden. Ligt de temperatuur bij je huisdier hoger dan 39,5 graden of lager dan 38 graden, dan is dit een reden om aan te nemen dat er iets mis is.

Andere symptomen

Je huisdier kan ook op andere manieren laten merken dat hij of zij ziek is. Dit kan blijken uit plasproblemen, waarbij je hond of kat waarschijnlijk wormpjes heeft in de nieren. Dit kun je met een recept van de dierenarts overigens goed oplossen.

Ook overgeven, kokhalzen, harde plekken op de bovenlaag van de huid of ongewone schikbewegingen kunnen duiden op ziekte bij je huisdier. Je kunt voor de zekerheid altijd je dierenarts bellen of langsgaan, maar vaak is op internet genoeg informatie verkrijgbaar over hoe je om moet gaan met een huisdier die ziek is.

Zorg voor aangepaste hondenvoeding en een de juiste dagelijkse hoeveelheid honden multivitamines zodat je hond steeds in een optimale conditie blijft.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…