Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hot stone massage tegen de koude!

Camille
3 min read

De herfst is nog maar net begonnen, maar duik jij al weg in dikke truien en wollen sokken? Of zit je het liefst onder een dekentje bij de openhaard? Hoe moet dat straks als Koning Winter echt voor de deur staat! Vooral vrouwen hebben snel last van koude handen en voeten. Hoe komt dat eigenlijk? Ontdek ook hoe een hot stone massage uitkomst kan bieden.

Waarom hebben vrouwen het sneller koud?

Vrouwen die klagen dat ze het koud hebben, worden soms als aanstellers gezien. Maar het is een feit dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen! De oorzaak zijn de vrouwelijke geslachtshormonen, de oestrogenen. Deze komen bij mannen alleen in hele lage concentraties voor. Onder invloed van de oestrogenen wisselt de lichaamstemperatuur van de vrouw tijdens de menstruatiecyclus. Gedurende de menstruatie is de lichaamstemperatuur lager. Ook spiermassa is van invloed op de lichaamstemperatuur. Spieren produceren warmte. Doordat mannen meer spiermassa hebben dan vrouwen, hebben ze het minder snel koud dan vrouwen. Wie stelt er zich aan?!

Koude handen

Laat je als vrouw niet wijsmaken dat dit ‘psychisch’ is! Het is wetenschappelijk bewezen, dat vrouwen koudere handen hebben dan mannen. Onderzoekers van de Universiteit van Utah kwamen erachter dat de handen van vrouwen een gemiddelde temperatuur van 30,7ºC hebben en dat de handen van mannen gemiddeld 32,3 ºC zijn. Doordat vrouwen minder spiermassa hebben, moet het lichaam van de vrouw harder werken om op temperatuur te komen. Het gevolg is dat er minder energie is om ook nog eens die ver weg gelegen handen en voeten warm te krijgen.

Hot stone massages voor koukleumen

Voor wie het vaak erg koud heeft, is een hot stone massage een echte weldaad. Bij deze massagevorm worden opgewarmde basalt- of lavastenen gebruikt, omdat deze steensoorten goed de warmte vasthouden en op natuurlijke wijze aan het lichaam doorgeven. Er wordt zacht gemasseerd met de stenen langs de wervelkolom, in de nek, in de handen, op de borst en buik en zelfs tussen de tenen.

Er wordt hierbij eveneens massageolie gebruikt. Het is mogelijk om massageolie te gebruiken met etherische oliën die een verwarmende werking hebben, bijvoorbeeld etherische olie van kaneel, zwarte peper, anijs of salie. De stenen kunnen ook op bepaalde plekken op het lichaam worden gelegd om daar lokaal in te werken, bijvoorbeeld tussen de tenen en in de handpalmen bij echte koukleumen!

Voordelen hot stone massage

De warmte dringt tijdens een hot stone massage diep door in het lichaam, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en spanningen worden opgelost. De hot stone massage is zeer effectief voor het verzachten van de volgende klachten:

  • Koude handen en voeten
  • Spier- en gewrichtspijn
  • Spijsverteringsproblemen
  • Stress
  • Angst
  • Slapeloosheid

Leer hot stone massage geven!

Een hot stone massage is niet alleen een weldaad om te ontvangen, maar het geeft ook veel voldoening om een hot stone massages te geven. Voel jij je geroepen om (mede-) koukleumen warmte te bieden, volg dan een cursus hot stone massage!

Wil je hier graag meer over weten? Klik hier en de Wellness Academie helpt je graag verder. »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…