Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Internationale Vrouwendag: naar deze vrouwen kijkt de Gezond-redactie op

Nona Heremans
5 min read

Op 8 maart is het ieder jaar Internationale Vrouwendag. En dat is hét perfecte moment om alle topwijven op deze wereld in de bloemetjes te zetten. In dit artikel delen wij onze vrouwelijke voorbeelden . Who run the world? Girls!

Birte, hoofdredacteur

‘Noem mij gerust melig, maar de vrouw die ik het meest bewonder, is mijn moeder. Meer dan veertig jaar lang had ze in het Kempische dorp Heultje haar eigen kapsalon en werkte ze ongeveer dag en nacht. Alsof dat niet genoeg was, hield ze ook een gezin draaiende. Inclusief dochter-met-een-hoekske-af. Ze heeft me geleerd om hard te werken, veel te lachen en nuchter in het leven te staan en daar ben ik haar ongelooflijk dankbaar voor. Toen ze in de zomer van 2019 ernstig ziek werd en haar leven even aan een zijden draadje hing, schoot ik in paniek. Wat als ze er straks niet meer zou zijn? Gelukkig hebben we extra tijd gekregen. Moeke, here’s to you. Gij zijt de vrouw van mijn leven. Bedankt om zo goed voor mij en mijn zoon Dex te zorgen en om met al mijn stoten te kunnen lachen. Zelfs als mijn Tinder-match je vanuit het niets sms’t om te vragen of je pannenkoeken voor hem wilt bakken.’ 

Sien, redacteur

‘Emma Watson is zoveel meer dan de actrice uit de Harry Potter-films. Zo werd ze in 2014 goodwill ambassador voor de Verenigde Naties, waar ze zich vooral inzet voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Tijdens de klimaatconferentie in Glasgow liet ze haar Instagram-account over aan feministische activisten om hun stem te laten horen. Recent toonde ze ook haar steun aan het Palestijnse volk. Van een inspirerende vrouw gesproken.’

Nona, redacteur

‘Toegegeven: uiterst origineel vind ik mijn eigen keuze niet. Maar toch kunnen we er niet omheen dat Marilyn Monroe ook 60 jaar na haar dood nog steeds razend populair is. Monroe – echte naam Norma Jeane Mortenson – schopte het van weeskind tot een van Amerika’s bekendste vrouwen. Dat deed ze geheel op haar eigen manier, zonder zich al te veel aan te trekken van andermans mening. Naast een actrice en sekssymbool vind ik haar daarom vooral een vooruitstrevende, eigenwijze en onbegrensde vrouw. Tenslotte deed Marilyn ook heel wat iconische uitspraken, waaronder deze: ‘I don’t mind living in a man’s world as long as I can be a woman in it.

Stien, campaign manager

The whole world loves her – inclusief ik -: Julie Van den Steen. Ik ben
dan ook heel blij dat de presentatrice op de cover van ons magazine Gezond staat te blinken. Waarom ik zo naar Julie opkijk? Omdat ze altijd zichzelf blijft. Bovendien is ze nog jong, maar heeft ze ondertussen al een prachtige carrière opgebouwd en praat ze openlijk over wat ze heeft meegemaakt in het verleden en haar complexen. Het feit dat ze mooie én minder mooie momenten deelt met de wereld, geeft mij een gevoel van herkenning. En zo kan ik ook mijn eigen complexen wat meer relativeren.’

Lisa, stagiaire redactie

‘Al meerdere jaren volg ik @elsas_wholesomelife op Instagram. De Australische Ellie Bullen is slechts 28 jaar oud, maar heeft het al helemaal voor elkaar. Wat begon als een blog waarop ze haar passie voor vegan eten en reizen deelde, groeide uit tot een eigen webshop en twee kookboeken. Op haar blog deelt Ellie nog steeds originele veganistische recepten en dromerige reisverhalen. Daarnaast verkoopt ze Lightroom-presets en heeft ze een eigen winkel met hippe kleren en leuke interieuraccessoires. Bovendien deelt ze ook persoonlijke verhalen, over haar trouw bijvoorbeeld of over de geboorte van haar eerste zoontje Bowie. Een bron van inspiratie, als je het mij vraagt!’

Rani, stagiaire marketing

‘Ik kijk enorm op naar Shakira. En neen, niet alleen omwille van haar looks en zang- en danstalent … Ik bewonder de zangeres ook omwille van haar inzet voor arme kinderen in haar thuisland Colombia. 25 jaar geleden richtte ze de liefdadigheidsorganisatie Pies Descalzos Foundation op met de missie om elk Colombiaans kind kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden. Zelf heeft Shakira een IQ van 140. Dat ze kinderen de kans wil geven om zich intellectueel te ontwikkelen, vind ik bijzonder mooi. Daarnaast is ze ook nog eens Goodwill Ambassador bij Unicef. Shakira heeft dus niet alleen de beauty, maar ook de brains.’

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…