Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Als je dit leest wil je onmiddellijk squats doen

Bram
2 min read

Squats zijn een van de meest effectieve oefeningen die er zijn. Zeker als je het druk hebt en niet veel tijd hebt om te bewegen. Als je elke week 2 tot 3 keer ongeveer 15 squats doet zal je zeker een verschil merken.

1.Squats versterken de spieren in je hele lichaam

Squats verrichten wonderen voor je billen, maar ze helpen ook de rest van je lichaam. De oefening is erg intens, daarom zal je lichaam hormonen vrijgeven die essentieel zijn voor je spierontwikkeling. Squatoefeningen zullen zowel je onder- als bovenlichaam versterken.

2.Je zal vet verbranden en gewicht verliezen

Je krijgt niet alleen meer spieren, squats verbranden ook calorieën. Het is een van de meest effectieve manieren om op een korte tijd veel calorieën te verbranden. Voor elke halve kilo spieren die je bijkrijgt zal je lichaam 70 calorieën meer verbranden per dag. Niet slecht dus!

3.Squat oefeningen zijn goed voor je spijsvertering

De spieroefeningen verbeteren je bloedsomloop waardoor afvalstoffen sneller verwijdert worden en voedingsstoffen sneller verplaatst worden. Dit helpt zelfs je spijsvertering.

4.Je kan het altijd en overal doen

Je moet niet naar een sportzaal gaan om squat oefeningen te kunnen doen. Je hebt geen duur materiaal nodig en je kan het overal. Het is dus perfect voor mensen die een druk werkschema hebben. Je hebt echt geen excuses meer om het niet te doen!

5.Je zal een betere houding aannemen

De spieren die je versterkt tijdens je squat oefeningen zullen ervoor zorgen dat je een betere houding aanneemt. Je zal beter rechtop staan waardoor je groter lijkt en meer zelfvertrouwen uitstraalt. Het versterkt bovendien je rug, zo voorkom je rugpijn als je te lang neerzit.

6.Squat oefeningen kunnen je hormonen in evenwicht brengen

Tijdens deze oefening maakt je lichaam enorm veel groeihormoon aan. Groeihormoon is verantwoordelijk voor het verbranden van vet, het opbouwen van spierweefsel, een goed gemoed, een hoger libido en een beter immuunsysteem. Krijg jij ook al zin om er onmiddellijk aan te beginnen?

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…