Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je lichaam verzorgen doe je zo!

Olivier
4 min read

Als je er goed en verzorgd uit wil zien, is een goede verzorging van je lichaam erg belangrijk. Je lichaam heeft namelijk een beetje hulp nodig om er optimaal en stralend uit te zien en jij bent degene die je lichaam deze hulp moet bieden. Daarom lees je in dit artikel enkele tips voor het verzorgen van je gezicht, je haar en je huid. Deze tips kun je gebruiken om jouw lichaam de verzorging te bieden die het nodig heeft en stralend door het leven te gaan. 

Verzorging van je gezicht

De huid van je gezicht is doorgaans gevoeliger dan de huid van de rest van je lichaam, dus deze huid heeft specifieke verzorging nodig. Zo dien je de huid op je gezicht dagelijks schoon te maken met lauwwarm water, om de huid vervolgens zachtjes droog te deppen. Ook dien je jouw gezicht te verzorgen door middel van verzorgingscrèmes die bij jouw huid passen. Heb je bijvoorbeeld een vette huid, dan gebruik je een verzoringscrème voor de vette huid. Heb je juist een droge en gevoelige huid, dan gebruik je een verzorgingscrème die bij dit huidtype past. Je gebruikt de verzorgingscrèmes voor jouw lichaam in de ochtend en in de avond. In de winter kun je jouw huid eventueel nog extra verzorgen door ook in de middag verzorgingscrèmes te gebruiken.

Daarnaast kun je jouw huid extra verzorging bieden door deze wekelijks schoon te maken door middel van een milde scrub en/of een maskertje. Deze verzorgingsproducten bieden je gezicht de verzorging die het nodig heeft, waardoor je huid er al snel stralend uit ziet.

Verzorging van je haar

Om je haar op de juiste manier te verzorgen en te kunnen profiteren van prachtige, gezonde lokken, kun je de volgende tips opvolgen:

  1. Was je haar niet te vaak. Twee tot drie keer per week is meer dan voldoende, slechts één keer per week is nog beter.
  2. Gebruik conditioner na het wassen van je haar, om je haar nog meer verzorging te bieden.
  3. Gebruik eens per week een haarmaskertje, zodat je haar nog meer verzorging krijgt en er nog glanzender en gezonder uit ziet.
  4. Zet jouw stijltang, föhn en/of krultang nooit op de hoogste stand. Dit kan namelijk je haar beschadigen en is absoluut niet nodig om het juiste effect te bereiken. Een lagere stand is beter voor je haar en met een lagere stand kun je alsnog een prachtige coupe samenstellen.
  5. Gebruik niet te veel gel en/of wax. Deze producten drogen je haar namelijk uit. Ook al heb je de producten dagelijks nodig om je haar te stijlen: probeer er niet te veel van te gebruiken om je haar te beschermen tegen uitdroging.

Verzorging van je huid

Niet alleen de huid van je gezicht heeft een beetje hulp nodig om er stralend en gezond uit te zien: ook de huid van de rest van je lichaam kan wel wat hulp gebruiken voor het beste resultaat. Enkele tips die je kunt opvolgen om jouw huid er stralend uit te laten zien gedurende het gehele jaar, zijn de volgende:

  1. Douche niet te vaak en niet te lang. Het nemen van een douche droogt de huid namelijk uit. Douche daarom om de dag en nooit langer dan 10 minuten voor het beste resultaat.
  2. Gebruik tijdens het douchen voornamelijk oliën en geen douchegels of zepen. Oliën zijn namelijk beter voor de huid.
  3. Scrub je huid regelmatig om dode huidcellen te verwijderen. Het scrubben van de huid kun je maximaal eens per week doen. Verzorg na het scrubben de huid goed met een crème en je huid droogt niet uit.
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…