Dit recept met kabeljauwhaasje en prei is heel gezond en bestaat uit allerlei verse ingrediënten. Bovendien is het makkelijk te bereiden en heel lekker: ideaal om eens uit te proberen!
Lekker sappig uit de oven
Het kabeljauwhaasje is volgens velen het lekkerste stuk van de kabeljauw. Dit goede stukje vis wil je natuurlijk op een goede manier bereiden. In dit recept wordt de vis en de prei in de oven klaargemaakt. Zo blijft de kabeljauw lekker zacht en sappig. De rest van de groenten wordt gebakken in margarine, zodat je een lekkere combinatie van smaken en bereidingswijzen krijgt.
Benodigdheden voor 4 personen
- 4 kabeljauwhaasjes
- 700 gram prei
- 75 ml warm water
- Margarine om in te vetten en te bakken (Becel vloeibaar light)
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 150 gram champignons
- 1 ui
- 2 tl gedroogde tijm
- 100 ml melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in met een beetje margarine.
- Dep de kabeljauwhaasjes af met een keukenpapiertje en wrijf ze in met peper en zout naar smaak.
- Snijd de prei in ringen en doe het in de ovenschaal. Schenk hier het warme water overheen.
- Leg de stukken vis erbovenop en sprenkel er nog wat vloeibare margarine op.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal voor 25 minuten in de oven.
- Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in ca. 20 min. gaar.
- Snijd de champignons in kwartjes en snipper de ui.
- Verhit margarine in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de champignons en de tijm ongeveer 5 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe aan de aardappelen en breng dit aan de kook. Stamp de aardappelen tot een puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
- Haal de ovenschaal met de kabeljauwhaasjes met prei uit de oven. Leg dit op vier borden. Schep de groenten erover. Serveer met de aardappelpuree.
Smakelijk!