Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ken jij de 7 meest gemaakte fouten tijdens het diëten al?

Bram
5 min read

Ongetwijfeld maak je ook één van deze fouten! Begin vandaag nog met het volgen van deze handige tips!

1. Je neemt geen ontbijt

Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd op een dag. Veel mensen die af willen vallen maken echter de denkfout dat je calorieën kunt besparen door niet te ontbijten. Het ontbijt is echter van groot belang omdat dit de eerste maaltijd is die je eet, na een nacht lang zonder voedsel. Je lichaam hunkert ’s ochtends dan ook naar iets te eten. Indien eten echter uitblijft dan zal je lichaam overgaan tot het afbreken van spiermassa om toch aan energie te komen. Deze spiermassa is echter juist nodig om calorieën te kunnen verbranden en gewicht te verliezen.

2. Je gaat voor afslankpillen

Ondanks het feit dat veel fabrikanten en reclamemakers je anders willen doen geloven, zijn afslankpillen not done. Je begint bij beter niet aan dit soort middelen omdat het gros ervan niet werken. Er bestaan zelfs afslankpillen die ronduit gevaarlijk zijn voor je lichaam en/of je gezondheid. Door gezond te eten en je porties in toom te houden, zonder hierin door te slaan naar te weinig voedsel, heb je afslankpillen helemaal niet nodig. Je gaat je er immers niet beter door voelen of sneller gewicht door verliezen, maar wel zal de inhoud van je portemonnee en je bankrekening drastisch afnemen.

3. Je eet niet voldoende

Niet voldoende eten zal je niet helpen bij het verliezen van lichaamsgewicht. Je eet dan ook bij voorkeur een drietal hoofdmaaltijden en daarnaast nog eens drie (gezonde) snacks op een dag. Wanneer je minder gaat eten dan zal je lichaam spiermassa af gaan breken om aan energie te komen. Of zul je op een bepaald ogenblik last krijgen van een zogenaamde hongerkick. Je zult in dat geval van alles en nog wat gaan eten waardoor je de kans loopt om juist aan te komen. Eet bovendien voordat het hongergevoel aan je kan gaan knagen.

4. Je hebt te hoge verwachtingen

De meeste mensen die de fout in gaan tijdens het afvallen hebben allerlei fraaie plannen gemaakt en willen bijvoorbeeld te snel een droomlichaam. Je figuur heeft echter ook voor een belangrijk deel met erfelijkheid te maken. Bovendien hebben bijvoorbeeld modellen een lichaam dat al maanden, zo niet jaren, getraind wordt. Doordat je te snel resultaat wilt zien, zul je veel te hard van stapel willen lopen en jezelf alleen voedsel toestaan dat volkomen gezond is. Daarnaast sport je het liefst elke dag om de kilo’s er maar af te laten vliegen zonder je af te vragen of je lichaam dit alles wel aankan. Door echter rustiger te werk gaan, zal je lichaam eveneens gewicht verliezen en zal bovendien het resultaat beter behouden blijven.

5. Je krijgt onvoldoende slaap

Indien je last hebt van een gebrek aan slaap dan zal de kans op een gewichtstoename een stuk groter zijn, dan wanneer je elke nacht minimaal acht uren in dromenland vertoeft. Bij onvoldoende slaap zal je lichaam het stresshormoon cortisol aan gaan maken. Dit hormoon op zijn beurt is dan weer een struikelblok bij het verkrijgen van een slank(er) lichaam. Verder zorgt slaapgebrek er eveneens voor dat je je loom voelt en je eerder iets zoets te eten of te drinken tot je wilt nemen om je energielevel weer op te krikken.

6. Je eet te vaak buitenshuis

Eten dat je zelf hebt bereid is meestal gezonder, en dus beter, dan voedsel dat je buiten de deur eet. Wanneer je zelf je eten klaarmaakt, weet je zeker dat er niet te veel suikers, vetten en zout aan toe wordt gevoegd. Bij voedsel wat buitenshuis is bereid is dat echter nog maar de vraag. Ook snacks eten als je niet thuis bent, is zeker af te raden als je lichaamsgewicht wilt verliezen. In de meeste gevallen zul je immers kiezen voor het wat minder gezonde tussendoortje. Beter stopt je, voordat je weggaat, een stuk fruit in je tas zodat je minder snel geneigd bent om een vette hap te kopen onderweg.

7. Je focus ligt voortdurend bij de weegschaal

Op het ogenblik dat je een paar kilo af wil vallen, dan zullen de eerste pondjes er meestal vanaf vliegen. Dit gewichtsverlies bestaat echter voor een belangrijk deel uit vocht dat door je lichaam wordt afgevoerd. Bovendien zal je lichaam, als je aan krachttraining doet, vet gaan verbranden en spiermassa op gaan bouwen. Spieren wegen echter meer dan vet zodat je zelfs op een bepaald moment te maken kunt krijgen met een gewichtstoename ondanks intensieve trainingen. Zodra je je te vaak gaat wegen, zul je gedemotiveerd kunnen raken en je afslankpoging staken. Een keer per week jezelf wegen om je voortgang in de gaten houden is meestal dan ook meer dan genoeg

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…