Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kom in harmonie met jezelf via soundhealing

5 min read

De herfst is aangebroken. Een seizoen waarin de dagen beginnen te korten, de zon minder krachtig schijnt en de bomen hun bladeren laten vallen. De oogst wordt binnengehaald en de natuur trekt zich terug. Maar wat doe jij? De meeste mensen razen maar door. We nemen nauwelijks nog de tijd om een goede balans te houden. Dat kan leiden tot allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Misschien tijd om ons aan te passen aan het ritme van de natuur? We besteden in dit artikel speciale aandacht aan het in harmonie komen met jezelf via soundhealing!

Loslaten en ruimte scheppen voor iets nieuws

Dat is precies wat de natuur doet in de herfst. Een perfect voorbeeld zijn de bomen die hun bladeren laten vallen om in het voorjaar weer opnieuw tot bloei te komen. Ook als mens is het belangrijk om op den duur bepaalde zaken los te laten om ruimte te scheppen voor iets nieuws. Denk op de eerste plaats heel concreet aan je huis. Je voelt je vaak een stuk lichter en onbezorgder als je die overvolle kasten of de zolder opruimt. Alles wat je niet meer gebruikt gooi of geef je weg. Maar denk ook eens aan alle emoties en gedachten die je door het jaar heen hebt opgestapeld? En aan de spanningen die je in je lichaam hebt opgeslagen? Wanneer het jaar op zijn einde loopt, is het een aanrader om dit los te laten, zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws.

Opgehoopte spanningen en emoties

Opgehoopte spanningen en emoties kunnen tot lichamelijke klachten leiden, zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, rugklachten, spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen, een verlaagde weerstand, etc. Daarnaast kunnen ze voor blokkades zorgen die ons ervan weerhouden om de juiste stappen te zetten om echt gelukkig te zijn en om onze dromen na te streven. Kortom, je raakt zowel lichamelijk als geestelijk uit balans. De herfst is een goed moment om hierbij stil te staan en hier echt iets aan te doen. Er bestaan verschillende goede therapieën en behandelwijzen, die je daarmee kunnen helpen. Eén daarvan is klankmassage of soundhealing. Veel mensen zijn zich niet bewust van de helende werking van geluid!

Helende werking van geluid

Geluid bestaat uit trillingen van de lucht. Deze trillingen kunnen tot diep in ons lichaam doordringen. We horen geluid met onze oren, maar het beïnvloedt via deze trillingen ook letterlijk elke cel van ons lichaam. Een klankmassage met onder andere klankschalen en gongs kan je helpen om je bewust te worden van spanningen in je lichaam. Het geluid kan vervolgens eveneens deze spanningen losmaken. Daarnaast kunnen bepaalde geluiden emoties of herinneringen opwekken, die je vervolgens beter kunt loslaten. Op deze manier kan klankmassage ingezet worden als een vorm van soundhealing.

Klankmassage en chakra’s

Klankmassage wordt vaak ingezet in combinatie met chakratherapie. Binnen de chakratherapie gaat men ervan uit dat er zeven hoofdchakra’s zijn. Je kunt deze het beste zien als energiewielen op verschillende plekken in het lichaam, verdeeld over de denkbeeldige lijn van de kruin tot het heiligbeen. Voor een goede gezondheid dienen de chakra’s soepel te draaien, zodat de levensenergie ongehinderd kan stromen. Blokkades hierin kunnen tot gezondheidsklachten leiden. Elk chakra heeft zijn eigen kleur en is gerelateerd aan specifieke lichamelijke, emotionele of spirituele klachten. Daarnaast heeft elk chakra zijn eigen toon. Wil je meer weten over chakra’s? Dan is deze Cursus Chakratherapie een aanrader. De instrumenten die gebruikt worden in klankmassage werken goed en diep in op de chakra’s, dat geldt vooral voor klankschalen. Tijdens een klankmassage kan er bijvoorbeeld ook een klankschaal op het lichaam worden geplaatst ter hoogte van een specifiek chakra.

Innerlijke reis met klankmassage

Zoals de natuur zich in de herfst terugtrekt, zo kan soundhealing je stimuleren om je in jezelf terug te trekken en in harmonie te komen met jezelf. De klanken kunnen je meevoeren op een innerlijke reis. Een unieke ervaring! Door je tijdens een sessie naar binnen te richten, zal je helemaal tot rust komen. Mensen ervaren vaak dat ze in een meditatieve staat terechtkomen. Dit leidt tot het verminderen van stress, geeft nieuwe energie en levensvreugde, helpt bij een betere zelfacceptatie en het stimuleert bovendien de creativiteit. Een klankmassage is heerlijk om te ondergaan, maar het werkt ook ontspannend om zelf klankmassages te geven. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier deze Cursus Klankmassage!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…