Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Leuke fietsvakanties voor 50plussers

Camille
4 min read

Fietsen is gezond voor iedereen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat fietsen met name voor ouderen ook heel gezond is. Het verbetert niet alleen je conditie maar ook je algehele gezondheid. Het bevordert de bloedsomloop, ademhaling en vergroot de longcapaciteit. Ook is gebleken dat fietsen het risico op gezondheidsproblemen aanzienlijk verlaagd en kan voorkomen. Als je regelmatig fietst heb je dus minder kans op hartproblemen, diabetes en bloeddrukklachten. Regelmatig fietsen is dus erg goed voor uw conditie en om uw gezondheid op peil te houden. Is fietsen dan niet problematisch als je last heb van gewrichtspijnen?

Het verrassende antwoord is: neen. Juist voor ouderen is fietsen een ideale vorm van beweging omdat het de knieën, heupen en enkels niet belast. Dus waarom niet eens lekker een rondje peddelen? Als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je misschien wel op fietsvakantie. Dan kun je niet alleen lekker bewegen maar ook optimaal van de omgeving genieten. En dat alles natuurlijk in je eigen tempo.

Soorten Fietsvakanties

Fietsvakanties zijn er in vele soorten maten. Je kunt lekker in Nederland blijven, maar ook in het buitenland zijn er volop mogelijkheden. Wat dacht je van Duitsland of Frankrijk, of misschien zelfs Denemarken, Spanje of Italië. En het mooiste is dat er fietsvakanties zijn in verschillende gradaties. Zo is er altijd een vakantie die past bij jouw wensen én jouw conditie. Zo weet je van tevoren zeker dat de afstanden niet te groot zijn en je elke helling met gemak kun nemen.

Hoe ziet zo’n vakantie eruit?

De organisatie die je kiest regelt de reis. Je fietst dan individueel of in een groepje van het ene naar het andere hotel. De organisatie zorgt ervoor dat jouw bagage wordt verplaatst, zo hoef jij niet eindeloos rond te sjouwen met extra ballast. Onderweg heb je genoeg tijd om even af te stappen en eventuele bezienswaardigheden te bekijken. Een fietsvakantie is dus ook een mooie manier om de omgeving op een andere manier te ontdekken. Er zijn diverse reisorganisaties die leuke fietsvakanties voor ouderen aanbieden. Wij bespreken de mooiste bestemmingen:

  • Oostenrijk, fietsen rond de Bodensee.
  • Duitsland, fietsen langs de Elbe.
  • Frankrijk, Normandië en Mont St-Michel.

Oostenrijk, fietsen rond de Bodensee

Vanuit de mooie stad Bregenz in Oostenrijk ben je in een mum van een tijd bij de Bodensee. Rond de Bodensee kun je talloze prachtige routes fietsen. Deze routes zijn allen prima verzorgd en georganiseerd. De meeste routes duren zes à zeven dagen. Ook in de stad Bregenz zelf valt er genoeg te beleven. De architectuur is prachtig en in de zomermaanden kun je genieten van de ‘Bregenzer Festspiele’. Dit festival transformeert de stad elk jaar weer tot een bruisend geheel van theater en cultuur. Een spektakel wat je zeker niet wilt missen. 

Duitsland, fietsen langs de Elbe

Ook bij onze Oosterburen kun je een heerlijke fietsvakantie beleven. De fietsroute langs de Elberadweg geldt als een absolute topper. In acht dagen fiets je langs de Elbe. Niet alleen de natuur is hier prachtig, ook de cultuur is zeer de moeite waard. De bevolking is gastvrij en zal je een welkom geven wat je niet snel zult vergeten. En ook het heerlijke eten en de beroemde Saksische wijnen mogen niet overgeslagen worden. De Elberadweg biedt absoluut de meest complete fietsvakantie en hoort dus bovenaan je lijstje.

Frankrijk, Normandië en Mont St-Michel

Als je dol bent op geschiedenis kun je je hart ophalen met een fietsvakantie in Normandië. Want niet alleen het landschap is adembenemend, ook de geschiedenis is ongekend spectaculair. De fietsroute leidt je langs de invasiestranden en verdedigingswerken. Een onvergetelijke ervaring.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…