Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De leukste Fietsroutes in Duitsland

Camille
3 min read

Duitsland is een paradijs voor iedereen die van fietsen houdt. Van korte ritjes tot lange en meerdaagse fietstochten dwars door het imposante landschap. Duitsland is een fascinerende bestemming voor fietsers. Laat je verleiden door de schoonheid van de Duitse natuur tijdens spannende en avontuurlijke fietsroutes. De charmes van de plaatselijke dorpen en steden mogen ook zeker niet vergeten worden.

Gevarieerd aanbod fietsmogelijkheden

De verschillende Duitse deelstaten hebben ieder hun eigen bijzonderheden. Van de bergachtige omgeving in Beieren tot de ongerepte zandstranden in Sleeswijk-Holstein, van het stedelijke Sachsen-Anhalt tot het industriële Rheinland-Pfalz. Aan uitdagingen geen gebrek! De leukste fietsroutes in Duitsland kun je vinden in uiteenlopende classificaties en met afwisselende thema’s.

Fietsvakantie met het gezin

Fietsvakanties die met het hele gezin worden ondernomen, stijgen de laatste jaren in populariteit. Samen met de (klein)kinderen een paar dagen rondfietsen in en rond Berlijn of genieten van een gezellig terrasje in de mooie Eifel-streek. De fietsroutes die speciaal voor gezinnen zijn samengesteld bevatten zowel korte als langere afstanden en zijn uiteraard geschikt voor het hele gezin. Onderweg zijn er als vanzelfsprekend voldoende mogelijkheden om een pauze in te lassen of bezienswaardigheid te bezoeken.

Fietsen in de natuur

Stap ’s ochtends na een stevig Duits ontbijt met een typische Strammer Max op je fiets en trap jezelf een weg door schitterende bergstreken. Maar ook groene valleien, kristalheldere bergbeekjes waar naast je kunt picknicken en fruitboomgaarden verrassen je tijdens lange uitgestrekte fietstochten. Je komt door originele Duitse dorpjes waar je nog echt ambachtelijke vakwerkhuizen kunt zien.

Fiets langs de rivieren als de Moezel, de Rijn, de Donau en de Oder. De fietsroutes die je hier kunt volgen zijn vaak autovrij en geven je al snel het gevoel één te zijn met je omgeving. Laat je verbazen door de uitgestrekte wijnvelden in het stroomgebied van de Moezel en neem de tijd om in plaatsen als onder meer Cochem te proeven van de meest smaakvolle Duitse wijnen. Het stroomgebied van een rivier als de Donau prikkelt je zintuigen op uiteenlopende gebieden. Je bent in de buurt van historische steden, maar tegelijkertijd is de schoonheid van de natuur niet ver weg. Al fietsend door de streek kom je bovendien op plaatsen waar je met de auto nooit zou komen.

Thema- en Kunstroutes

Hou je van cultuur, oude imposante gebouwen en een artistieke omgeving? Duitsland heeft een uiteenlopend aantal thema- en kunstfietsroutes die je in vervoering brengen. Eeuwenoude kastelen, prachtig aangelegde tuinen, kerken, basilieken en oude centra. Slinger op de fiets door smalle steegjes en straatjes en zie hoe de oude ambachten nog altijd vol overgave worden beoefend.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…