Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lippenstift is goed voor je zelfvertrouwen

Anja
2 min read

Uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester is gebleken dat rode lippenstift een positieve werking heeft op het zelfvertrouwen van de vrouw. Daarnaast zorgt de kleur lippenstift niet alleen voor meer zelfvertrouwen, maar trekt de kleur rood op de lippen ook het meest de aandacht van mannen. Meer over het onderzoek, lees je op deze pagina.

Meer zelfvertrouwen? Draag rode lippenstift

De reden dat rode lippenstift voor meer zelfvertrouwen zorgt bij de dames, heeft voornamelijk te maken met de betekenis van de kleur rood. In de psychologie wordt de kleur rood geassocieerd met warmte, motivatie en positieve energie, wat betekent dat deze gevoelens op de vrouw worden afgegeven als zij rode lippenstift dragen. Daarnaast zou rood de kleur zijn die de meeste emoties losmaakt en bovendien krachtige en ambitieuze gevoelens opwekt, wat ook goed is voor het zelfvertrouwen.

Rood krijgt veel aandacht van mannen

Rood brengt niet alleen bepaalde gevoelens los bij dames, maar wordt ook zeker gezien door de heren. Rode lippenstift wordt ook wel de meest sexy kleur genoemd en wetenschappers van de Universiteit van Manchester ontdekten dat een rood gestifte mond de aandacht van de man direct naar de lippen leidt. Zij kwamen hierachter door de oogbewegingen van vijftig mannen te onderzoeken, terwijl zij naar foto’s van vrouwen met verschillende make up looks keken. De gemiddelde man staarde 7,3 seconden naar rode lippen, 6,3 seconden naar roze lippen en 2,2 seconden naar lippen zonder kleur.

 

Wil je meer zelfvertrouwen en vind je het ook niet erg om wat meer aandacht te krijgen van mannen? Dan is de oplossing eenvoudig: draag rode lippenstift en je voelt je niet alleen beter, maar je krijgt ook meer aandacht van het mannelijke geslacht.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…