Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Londen in 3 dagen: Leuke bezienswaardigheden voor ouderen

Camille
4 min read

Een stedentrip naar Londen is een geweldige belevenis. Natuurlijk wil je volop kunnen genieten van allerlei bezienswaardigheden, maar wel met enig comfort. Een lift is nu eenmaal prettiger dan een trap, zeker als je niet zo goed ter been. En soms is het ook wel zo handig als je met een rolstoel terecht kunt. Hieronder vind je 5 Bezienswaardigheden die ook voor jou leuk en praktisch zijn om te bezoeken:

Buckingham Palace

Natuurlijk mag een bezoekje aan Buckingham Palace niet overgeslagen worden. Dit indrukwekkende paleis is sinds 1837 de plek waar de Britse royals wonen en werken. In de zomermaanden is het paleis geopend voor het publiek. Te zien zijn onder meer talloze beroemde schilderijen van Rembrand, Vermeer en Rubens, maar ook de mooiste collectie porselein ter wereld. Ook het interieur zelf is schitterend, net als het bijbehorende meubilair. En natuurlijk bekijk je buiten ook de wisseling van de wacht die gepaard gaat met bijzonder ceremonieel. Buckingham Palace is rolstoelvriendelijk en uitstekend toegankelijk voor jong en oud. 

The Natural History Museum

Dit prachtige museum is meer dan honderd jaar oud en is nog steeds meer dan de moeite waard. Er zijn vijf grote hoofdcollecties in de categorieën botanie, entomologie, mineralogie, paleontologie en zoölogie. Juist omdat het museum zo oud is de collectie niet alleen zeer uitgebreid, maar ook vanuit historisch oogpunt heel belangrijk. Je vindt bijvoorbeeld soorten die nog zijn verzameld door Charles Darwin.

Ook de grote collectie van dinosaurusfossielen is wereldberoemd. Het museum omvat tevens een onderzoekscentrum waaraan vele wetenschappers zijn verbonden. In de bijbehorende bibliotheek staan een onwerkelijk aantal manuscripten, boeken, kranten en andere waardevolle zaken. Maar ook het gebouw zelf is erg mooi om eens van de binnenkant te bekijken. Het interieur is rijk versierd en een waar architectonisch hoogstandje. Ook is het handig om te weten dat het museum goed toegankelijk is voor iedereen. Overal zijn liften, en zelfs met een rolstoel kun je prima navigeren.

Bezoek een musical

Houd je van musicals en theater? Dan is er voor jou geen betere plek dan het Londense West End. Hier kun je de mooiste musicals en theatershows bijwonen. Een absolute aanrader is de musical ‘The Lion King’. Deze musical draait als 15 jaar met groot succes in Londen. Het verhaal van de jonge leeuw Simba komt op een bijzondere manier tot leven in deze show. Voor je het weet waan je jezelf in Afrika. Deze adembenemende show is onvergetelijk en het mooiste is dat het theater goed toegankelijk is voor minder-validen en rolstoelvriendelijk. Hier beleef je beslist een prachtige avond.

De London Eye

Dit grote reuzenrad van 135 meter hoog biedt een geweldig uitzicht over de stad. Als je naar Londen gaat kun je dus eigenlijk niet anders dan een ritje maken in deze topattractie. In een gesloten capsule draai je in een tijdsbestek van 30 minuten rond. Als je iets minder mobiel bent is deze attractie ideaal. Bij het instappen zal men het rad vertragen of even stilzetten zodat je in alle rust veilig naar binnen kunt stappen. Ook in een rolstoel kun je genieten van de London Eye.

Maak een boottocht op de Theems

Een andere leuke manier om Londen te bekijken is vanaf de rivier de Theems. Vele bezienswaardigheden zijn goed te zien vanaf het water en je kunt naar hartenlust foto’s maken. Je kunt ook in de avond een mooie boottocht maken terwijl je geniet van een heerlijk diner en de lichten van de stad aan je voorbij glijden. Alle ingrediënten voor een romantische avond zijn aanwezig.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…