Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Meer zelfvertrouwen tijdens de seks? DIT moet je weten!

Bram
6 min read

Op het moment dat je je wat minder, of zelfs helemaal niet, zeker voelt tijdens de seks kan dit je liefdesleven behoorlijk in de war sturen. Toch kun je met enkele vrij eenvoudige tips en tricks je vrijpartijen weer prettig en spannend maken.

Durf te lachen

Hoewel je de seks in de regel als een serieuze zaak dient te beschouwen, bijvoorbeeld omdat er een zwangerschap uit voort kan komen en vervelende ziektes door kunnen ontstaan, zijn er prima voorzorgsmaatregelen voor handen die dit kunnen voorkomen. Indien je de juiste bescherming in hebt gebouwd kan vrijen dus ook gewoon leuk zijn en hoef je je geen zorgen meer te maken. Je kunt er dan met volle teugen van geniet, er plezier van hebben en er hardop om lachen. Seks is een activiteit die je voor je plezier doet dus zorg ervoor dat je ervan geniet.

Zet je schroom opzij

Om over je schroom heen te komen, kun je je kleding langzaam uittrekken en je partner je naakte lichaam uitgebreid laten bewonderen. Natuurlijk zal dit de eerste keren behoorlijk eng zijn, maar zodra je lief eenmaal alles heeft gezien, zal er niets meer over blijven om te verhullen. Er is dus weer een probleem uit de wereld geholpen waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken.

Je kunt dus stoppen met piekeren en nadenken. Door gewoonweg je hersenen even op een lager pitje te laten draaien kun je tussen de lakens minder na gaan denken en hoef je niet elke keuze die je maakt te beredeneren. Je kunt je aandacht dan volledig richten op de seks en elkaar. Wanneer je vrijt, is het immers niet het juiste moment om je over andere dingen zorgen te maken. Vertrouwen op je instinct en je helemaal laten gaan is het enige waar je je op dient te richten.

Focus op je partner

Een heleboel vrouwen hebben de neiging om voornamelijk met zichzelf bezig te zijn, en als gevolg daarvan zich enorm druk te maken over hun lichaam en onzekerheden. Tijdens een vrijpartij is het echter juist de kunst om je aandacht naar je lief te verleggen. Focus je dus op de dingen hij doet, waar hij op reageert en wat hem een plezier doet. Deze houding zal in het begin vast en zeker even wennen zijn, maar is absoluut interessant om eens uit te proberen want wat je lief doet komt door jou.

Lingerie voor extra zelfvertrouwen

Extra zelfvertrouwen tijdens het vrijen krijg je verder van een sexy lingeriesetje onder je kleding. Wanneer je dit draagt, weet je immers wat je lief later gaat ontdekken. Hierdoor zul je al een bepaalde voorsprong op hebben gebouwd en je ego een gigantische boost weten te geven. Door een keer wat extra geld uit te geven voor een speciaal stofje en een uitdagende look zal je absoluut winst opleveren in de slaapkamer.

Communiceer met je lief

Het zal je niet verbazen, maar je bedpartner is geen helderziende en kan dus niet weten wat jij fijn vindt, waar je opgewonden van wordt en waar hij je het beste aan kan raken. Om hem duidelijk te maken wat je plezierig vindt, zul je dus echt ook moeten communiceren als je samen seks hebt. Dit hoeven geen uitgebreide gesprekken te zijn, kleine aanwijzingen kunnen immers al veel duidelijk maken. Hoe lastig dit in het begin ook mag zijn, na verloop van tijd zul je merken dat je er alleen maar meer seksueel genot door zult ervaren.

Door te zeggen wat je plezierig vindt en te zijn wie je bent in bed, zal je partner bij je willen zijn. Je hoeft dus geen toneelstukje op te voeren in de slaapkamer om op een model of een pornoster te lijken. De seks speelt zich immers af tussen jou en je lief en bovendien bestaat er niet zoiets als standaard manieren of normen waar je aan zou moeten voldoen.

Ken je eigen lichaam

Een van de belangrijkste stappen voor meer zelfvertrouwen in bed, is vertrouwd raken met je eigen lichaam. Dit kan door je lichaam te bestuderen op momenten dat je alleen bent, of door een dag naakt door je huis rond te lopen. Verder kun je ontdekken hoe je op een prettige manier klaar kunt komen. Zodra je jezelf begrijpt, zal je dat enorm veel extras opleveren wanneer je samen met je lief samen bent.

Door jezelf beter te leren kennen, kun je bijvoorbeeld ontdekken dat je het prettig vindt om tijdens de seks bovenop je lief te zitten. Onderop liggen is uiteraard erg makkelijk en minder zwaar. Toch zul je merken dat juist deze positie je zelfvertrouwen kan verbeteren omdat je zo je lief volledig wild kunt draaien.

Optimale omstandigheden creëren

Optimale omstandigheden zullen vaak alles prettiger maken. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet, kun je uiteraard een to do list maken, bijvoorbeeld met zaken als je haren en je lichaam wassen, je benen ontharen, een lekker geurtje op doen, schoon beddengoed op het bed leggen en uiteindelijk een romantisch muziekje opzetten. Bij al deze activiteiten dien je er echter voor te zorgen dat je je goed voelt. Wat voor een ander werkt, kan dan ook voor jou heel anders uitpakken.

Het licht aan of uit

Op het moment dat je je niet op je gemak voelt met het licht aan tijdens het vrijen, dan kun je dit beter gewoon uit laten. Wellicht voel je je wel comfortabel met wat kaarslicht tijdens de seks, dan is dat ook prima. Een bepaalde verlichting kan weliswaar een zekere sfeer creëren, maar eveneens je zelfvertrouwen breken. Je hebt echter zelf de keuze hoeveel licht je prettig vindt tijdens een vrijpartij.

Kom uit je comfortzone

Je hoeft niet altijd in je comfortzone te blijven zitten als je seks hebt met je lief. Zo kun je bijvoorbeeld eens seks hebben in de keuken, in de auto of achter in de tuin. Maar eveneens kun je er eens voor kiezen om een blinddoek of een seksspeeltje te gebruiken tijdens het voorspel. Door je eigen grenzen breder te maken, zal eveneens de bandbreedte van de seks op. Op die manier zullen grensgevallen plotseling als veel normaler beschouwd kunnen worden. Hoe normaler je bepaalde dingen vindt, hoe meer zelfvertrouwen je op zult bouwen.

Je partner zal na verloop van tijd een vrouw in bed hebben liggen. Een vrouw die niet alleen naakt is, maar die eveneens dingen met hem wil doen en die toestaat dat hij met haar bezig mag zijn. Je lief zal op dat moment dus echt niet bezig zijn met je onzekerheden. Hij is alleen maar trots en blij omdat hij met je kan vrijen. Je hebt dan ook geen enkele reden om je onzeker te voelen over zaken waar je lief niet eens bij stilstaat.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…